Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/05/2021
Artă & Cultură

Asociația Arte dell’Anima lansează RESTART THE ART – proiect cultural-educațional

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Asociația Arte dell’Anima lansează RESTART THE ART – proiect cultural-educațional Share Asociația Arte dell’Anima lansează RESTART THE ART – proiect cultural-educațional


În perioada mai-iulie a anului 2021, Asociația Arte dell’Anima implementează proiectul cultural-educațional „RESTART THE ART”, proiect finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow. După succesul proiectului „10 pentru BAC”, proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii în luna ianuarie a anului 2021, Asociația Arte dell’Anima continuă seria proiectelor dedicate copiilor și adolescenților.

Asociația Arte dell’Anima lansează RESTART THE ART – proiect cultural-educațional

Scopul proiectului „Restart The Art” este sprijinirea reintegrării sociale a copiilor și reducerea stresului cauzat de pandemia COVID-19. În perioada pandemiei, elevii au acumulat diverși factori de stres. Impactul psihologic pe care l-a avut izolarea socială este unul major în rândul tinerilor. Prin acest proiect, urmărim consolidarea abilităților de comunicare și dezvoltarea încrederii individului în sine și în grup. Totodată, proiectul susține financiar și emoțional într-o perioadă de criză, tineri artiști afectați de perioada pandemiei.

Proiectul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani, elevi ai Școlii Generale nr. 27, partenerul proiectului. În cadrul proiectului vor fi realizate cursuri de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, pentru 80 de copii. Se va pune accent pe dezvoltarea comunicării, capacității de ascultare activă, colaborare, concesie și cooperare. Cursurile vor avea loc la Școala Generală nr. 27. Trainerii proiectului sunt: Cezara Munteanu, Theodora Popa, Tiberiu Hărșan și Vlad Lință. Trainerii sunt licențiați în psihopedagogia copilului și artele spectacolului. Managerul de proiect este președintele Asociației Arte dell’Anima – Crina Lință.

Asociația Arte dell’Anima reprezintă un spațiu cultural independent, care prin eforturi continue a reușit timp de șase ani să găsească resursele umane, logistice și financiare pentru a deveni un promotor al culturii în comunitate. În cei 6 ani de activitate, asociația a implementat cu succes mai multe proiecte culturale și educaționale, atât din fonduri proprii cât și cu finanțare nerambursabilă. Peste 300 de cursanți au absolvit din 2015 cursurile de dezvoltare personală prin tehnici teatrale. Asociația Arte dell’Anima și proiectul „10 pentru BAC” au fost nominalizate ca exemple de Inovatori în educație de către editura internațională educațională Twinkl, ca parte a campaniei inspirate de Ziua Internațională a Educației UNESCO.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.