Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/03/2021
Muzică

Jean-Michel Jarre creează soundtrack-ul pentru „AMAZÔNIA”, o expoziție inedită realizată de Sebastião Salgado

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Jean-Michel Jarre creează soundtrack-ul pentru „AMAZÔNIA”, o expoziție inedită realizată de Sebastião Salgado Share Jean-Michel Jarre creează soundtrack-ul pentru „AMAZÔNIA”, o expoziție inedită realizată de Sebastião Salgado


Cunoscut pentru concertele cu spectatori în număr record, Jean-Michel Jarre, renumitul icon al muzicii electronice, urmează să lanseze pe 7 aprilie un soundtrack de 52 de minute, special creat pentru „AMAZÔNIA”, un nou proiect al fotografului și regizorului Sebastião Salgado pentru Filarmonica din Paris. Piesa este ca o continuare a performance-ului virtual pe care Jean-Michel Jarre l-a creat la Notre Dame de Anul Nou, moment artistic ce a atras peste 75 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

Jean-Michel Jarre creează soundtrack-ul pentru „AMAZÔNIA", o expoziție inedită realizată de Sebastião Salgado

„AMAZÔNIA” este o expoziție captivantă ce conține peste 200 de fotografii și alte materiale media realizate de Salgado care se concentrează pe Pădurea Amazoniană. Fotograful a călătorit prin această regiune timp de șase ani în care a surprins prin obiectivul său pădurea, râurile, munții și oamenii care locuiesc acolo. În „inima” expoziției, Sebastião Salgado a realizat o invitație deschisă publicului de a vedea, auzi și contempla la viitorul biodiversității și la locul oamenilor în lume. Creația sonoră a lui Jean-Michel Jarre ce însoțește această expoziție dezvăluie o lume simfonică ce îmbină instrumente orchestrale cu sunete ale naturii, ce îi va transpune pe vizitatori direct în inima pădurii.  Soundtrack-ul va fi disponibil digital atât în versiune standard, cât și în versiune binaurală începând cu 7 aprilie. 

Despre proiect, Jean-Michel Jarre spune că „Am vrut să evit abordarea etnomuzicologică sau să creez muzică de fundal. Așa că am conceput un proiect ce conține elemente muzicale – orchestrale și electronice – destinate să recreeze sau să evoce timbrul sunetelor naturale, la care am adăugat sunete din mediu și, în cele din urmă, surse etnice (voci, cântece și instrumente). M-am apropiat de Amazon cu respect, într-un mod poetic și impresionist.”

Numit ambasador UNESCO în 1993, Jean-Michel Jarre este implicat în multe proiecte remarcabile pentru toleranță și pluralism cultural, precum și pentru apărarea naturii și a mediului. Pentru proiectul “AMAZÔNIA”, Jarre a colaborat activ cu echipa de știință a Muzeului de Etnografie din Geneva (MEG) pentru a restabili și a replica identitatea audio a pădurii și a oamenilor care o locuiesc. Expoziția începe pe 7 aprilie la Filarmonica din Paris și va putea fi urmărită ulterior în orașe precum São Paulo, Rio de Janeiro, Roma și Londra.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută