Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/03/2021
Zile si Nopti

Vrei un weekend veritabil de iarnă în aer liber? Cel mai gros strat de zăpadă din țară e la Bâlea-Lac

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Vrei un weekend veritabil de iarnă în aer liber? Cel mai gros strat de zăpadă din țară e la Bâlea-Lac Share Vrei un weekend veritabil de iarnă în aer liber? Cel mai gros strat de zăpadă din țară e la Bâlea-Lac


Meteorologii avertizează că în Munții Făgăraș este risc foarte mare de producere a avalanşelor la peste 1800 de metri altitudine, respectiv gradul 5 pe o scală de la 1 la 5, din cauza instabilității zăpezii. La Bâlea Lac grosimea stratului de zăpadă a ajuns joi la 315 cm la Bâlea-Lac, cel mai mare din țară.

Potrivit buletinulului nivometeorologic emis joi, în ultimele 24 de ore stratul de zăpadă a crescut cu 28 de centimetri iar stratul puțin rezistent și instabil de la suprafață depășește și 1 metru.

”Stratul vechi, aflat dedesubt, este consolidat și stabil. În zonele adăpostite depunerile sunt mai consistente, iar în cele înalte sunt formate plăci recente de vânt. Datorită cantității mari de zăpadă instabilă, va exista riscul declanșării spontane a avalanșelor de dimensiuni mari și medii, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de mici”, averizează ANM.

Pericol de abvalanșe este și sub 1800 m altitudine, fiind instalat risc 4 de avalanse.

”Ninsorile care se vor înregistra în următoarele 24 de ore vor depune un strat nou, local consistent, care poate aluneca peste cel vechi, atât spontan, cât și la supraîncărcări mici, pe pantele mai înclinate, ducând la declanșarea de avalanșe”, informează ANM.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută