Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/03/2021
Zile si Nopti

SALUT SIBIU | ”Nu e despre spital, ci despre oameni” de Cristina Bălău

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii SALUT SIBIU | ”Nu e despre spital, ci despre oameni” de Cristina Bălău Share SALUT SIBIU | ”Nu e despre spital, ci despre oameni” de Cristina Bălău


Atunci când o comunitate este zguduită din temelii de o veste neașteptată și șocantă, cel mai dureros moment este acela când aceasta este divizată. Informațiile apărute în presa națională cu privire la Spitalul Județean au reușit, în ultimele zile, să facă exact asta – să îi împartă pe oameni, atunci când de fapt cu toții ar trebui să fie uniți într-o singură luptă – aceea de a afla adevărul.

Indiferent de informațiile apărute și de acuzații sau persoane acuzate, rolul sibienilor ar trebui să fie acum, din umila mea părere, să se unească. Să cerceteze. Să asculte. Să iasă la înaintare și să mărturisească ceea ce este de mărturisit. Să îi îmbrățișeze strâns pe semenii lor care au suferit și poate suferă în continuare. Să îi bată încet pe umăr pe medicii care încearcă. Să îi arate procurorilor pe cei care le-au greșit. Să nu fugă de o luptă, ci să stea împreună, drepți, în fața nedreptății.

Atunci când o comunitate este zguduită din temelii de o veste neașteptată și șocantă, ea devine fragilă. Și până la a fi distrusă mai este doar un pas. Un pas pe care comunitatea din centrul țării l-a făcut în ultimele zile în repetate rânduri, transformând dorința unei asistente de a arăta carențele din sistem în răutate, profesionalismul și curajul unui jurnalist în ignoranță, dramele unor familii în exagerări. De ce întotdeauna când ne este greu alegem să ne înjunghiem reciproc? De ce nu putem să ne îmbrățișăm, să vedem mai departe de prima tendință – aceea de a judeca – și să fim, cu adevărat, o comunitate?

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută