Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/03/2021
Zile si Nopti

Jurnal gurmand: ”Gustare de prânz gurmandă” de Corina Gruber

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Jurnal gurmand: ”Gustare de prânz gurmandă” de Corina Gruber Share Jurnal gurmand: ”Gustare de prânz gurmandă” de Corina Gruber


Există adeseori situații în care te vezi nevoit să prepari feluri de mâncare care să poată fi transportate pentru a fi consumate în afara casei. Poate fi vorba de masa pe care o servești la locul de muncă și pentru care nu mai vrei să faci comandă sau să te deplasezi într-un restaurant, despre gustarea de la școală a copiilor, sau mâncare pentru un picnic pe care să îl  servești în mijlocul naturii. Oricum, vei avea nevoie de ceva mai multă inventivitate culinară decât a prepara un sandwich și de recipiente ceva mai sofisticate decât punguțele simple.

Pierzând vremea online, am descoperit ideea de a planifica gustările de prânz pentru câte o săptămână. Planificarea e utilă atât în privința economisirii timpului, cât și a păstrării unui echilibru nutrițional. Dacă pregătești un fel de mâncare pentru gustarea de prânz, ca de exemplu brioșe sau rulouri cu tortilla, vei putea folosi acel aliment vreme de 2 zile. De asemenea, planificarea te va ajuta să te asiguri că fiecare gustare respectă elementele de bază ale piramidei alimentare: cereale, legume, fructe, lactate și proteine.

O astfel de rețetă, potrivită pentru o gustare de prânz ce poate fi consumată atât la școală, cât și la birou sau la un picnic este checul aperitiv. Cu un ușor gust de pizza, forma de chec și textură moale, acesta combină ouă, făină, brânză, carne și legume. La 6 ouă bătute se adaugă 150g făină, 200g măsline tăiate, 200g cașcaval ras, 150g gogoșari , 4 linguri de ulei, 1 linguriță de praf de copt și, opțional, 200g carne (șuncă). Amestecul se coace la foc mediu, într-o tavă de chec/cozonac sau în forme de brioșe, până când e bine făcut în interior. Cu 10 minute înainte de a-l scoate din cuptor, checul poate fi decorat cu ketchup, pentru un plus de culoare și de gust dulceag.

O altă rețetă, mai simplă, care poate reprezenta o parte importantă a gustării e un burrito cu șuncă, cașcaval și omletă. Pe o foaie de tortilla se întinde un strat de cremă de brânză. Deasupra se adaugă o omletă simplă, din 2 ouă, peste care se așază 2-3 felii de cașcaval, câteva frunze de spanac baby și peste ele, 2-3 felii de șuncă. Tortilla se rulează strâns și se taie felii.

Atât checul aperitiv, cât și tortilla pot fi completate, pentru gustarea de prânz, cu roșii cherry și sticks de morcovi, ce se servesc alături de o porție de hummus, cuburi de brânză și fructe porționate. Astfel, totul poate fi consumat ușor, fără a necesita tacâmuri și cu un minim de murdărire.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută