Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/03/2021
Zile si Nopti

Interviu cu Dan Paștiu, fondatorul DAbo Doner: ”A fost o provocare să demonstrăm că se poate”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Interviu cu Dan Paștiu, fondatorul DAbo Doner: ”A fost o provocare să demonstrăm că se poate” Share Interviu cu Dan Paștiu, fondatorul DAbo Doner: ”A fost o provocare să demonstrăm că se poate”


Dan Paștiu a stat de vorbă cu Zile și Nopți despre premierele din cadrul DAbo Doner și greutățile prin care a trecut în timpul pandemiei. Fondatorul francizei povestește despre deschiderea primului restaurant de la Londra, deschiderea a patru restaurante în același timp, în trei orașe diferite și persoanele care se implică activ în campaniile DAbo Doner.

 

Ce puteți să îmi spuneți despre primul restaurant DAbo Doner din Londra?

Acest restaurant este doar ”debutul” DAbo Doner în Londra. Pentru 2021 avem în plan să inaugurăm alte cinci locații, urmând ca în următorii trei ani să ajungem la 40. Am abordat această direcție alături de Ovidiu Pop, francizat DAbo Doner la nivel național, și de alți oameni de afaceri din UK. Am căutat ca primul restaurant DAbo Doner din Londra să aibă o poziționarea foarte bună, iar legat de investiții, vă pot spune că peste 150.000 de euro au fost direcționați în acest prim restaurant.

 

Ce alte noutăți aduce DAbo Doner? Schimbări în meniu, noi nume cunoscute care se asociază cu franciza?

Pe data de 4 martie 2021 am stabilit o nouă premieră: patru restaurante deschise concomitent – în aceeași zi, la aceeași oră – în trei orașe diferite! Când am spus că ne dorim un eveniment unic, în cadrul căruia să deschidem 4 dintr-o lovitură, toată lumea ne-a spus că suntem nebuni. Și mă refer aici în special la francizații DAbo, care știu ce înseamnă să deschizi un nou restaurant, cât efort se depune și, de asemenea, care au simțit pe propria piele ce a însemnat ultimul an pentru industria HoReCa. Eu prefer să spun că am arătat curaj într-o perioadă de restriște a economiei românești. Am făcut eforturi supraomenești pentru a face lucrurile să se întâmple, și vorbesc atât despre amenajarea noilor unități, cât mai ales despre dislocarea echipelor de traineri și formatori DAbo în 3 orașe distincte. A fost o provocare să demonstrăm că se poate, dar iată-ne acum bucurându-ne de rezultate.

În fapt, vorbim despre primele restaurante DAbo Doner deschise la Cluj (în Iulius Mall și în Piața Unirii), prima locație din Bacău și de primul restaurant ”drive-thru” în Brezoi, pe Valea Oltului. Astfel, numărăm deja pe harta DAbo 52 de unități deschise la nivel național, iar contextul dificil al pandemiei nu ne poate face să ne oprim ci, mai degrabă, ne ambiționează să ne depășim limitele și să descoperim oportunități în piață. În același timp, am lansat de curând aplicația mobilă DAbo Doner, care se bucură de un succes din ce în ce mai mare, ținând cont de restricțiile cauzate de COVID.

Nu uităm să ne implicăm în comunități și proiecte de responsabilitate socială, urmând ca în foarte scurt timp să înființăm Fundația DAbo. Misiunea noastră va avea la bază promovarea unui stil de viață sănătos, educația prin sport, formarea, dezvoltarea și reconversia profesională a tinerilor. Mă bucur că reușim să strângem alături de noi oameni frumoși, cunoscuți, care se implică activ în campaniile noastre: campionul la kickboxing Benny Adegbuyi, Bogdan Vlădău, Liviu Vârciu, cluburi sportive și alți oameni de valoare.

 

Cum a trecut pandemia peste franciza răspândită la nivel internațional?

Pandemia ne-a prins oarecum pregătiţi, astfel că în 2020 am fost undeva la 86% faţă de afacerile din 2019, cu o cifră de afaceri de peste 19 milioane de euro, în condițiile în care restaurantele au fost închise sau au funcționat doar în regim pick-up & delivery, conform regulilor impuse de contextul pandemic.

Ca abordare, ne-am repliat foarte rapid pe livrări la domiciliu şi ne-a ajutat foarte mult că ofeream clienţilor imagini live din localurile noastre pentru ca ei să vadă cum se lucra în acea perioadă. În momentul în care am intrat în starea de urgenţă, lumea se temea, aşa că noi am arătat cum se lucrează, am câştigat încredere şi au crescut mult livrările. Am cumpărat o flotă proprie de biciclete, am mutat o mare parte din cei peste 1000 de angajați pe livrări și le-am facilitat oamenilor legătura cu noi prin numărul scurt *DAbo.

Suntem foarte încrezători şi cred că această criză a făcut o oarecare selecţie, cum face de altfel orice criză. Businessurile care dau calitate şi servicii la standarde înalte vor trece cu bine peste pandemie.

 

Care sunt elementele care diferențiază DAbo de concurență?

Suntem un brand sibian care pune accentul pe calitatea produsului. Preparăm totul în fabricile noastre, iar carnea este fără conservanți sau alte ”îmbunătățiri” artificiale. Am crescut frumos, ne pregătim să împlinim 8 ani, și vrem ca DAbo să devină un bun național recunoscut la nivel internațional. Un motiv de mândrie pentru români!

Pentru noi, clientul primează și facem eforturi mari să îl știm fericit. De exemplu, în perioada carantinei am ales să ținem DAbo Doner Milea cu program nonstop, chiar dacă nu e neapărat profitabil. Vrem să fim prezenți pentru sibieni. Nu vom uita niciodată că am pornit alături de ei pe acest drum!

 

DE CRISTINA BĂLĂU

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută