Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/03/2021
Artă & Cultură / Teatru Muzică

Evenimente Online | Săptămâna 15-21 martie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Evenimente Online | Săptămâna 15-21 martie Share Evenimente Online | Săptămâna 15-21 martie


Tom și Jerry 2.0 –  Teatrul Național Radu Stanca Sibiu

Evenimente Online | Săptămâna 15-21 martie

Spectacolul Tom și Jerry 2.0 va fi difuzat online luni, 15 martie, de la ora 21:00 și poate fi urmărit pe www.tnrs.ro/scena-digitala. Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/tom-si-jerry-20-2600/

O adaptare după celebrul Jerry and Tom al lui Rick Cleveland, tradus și regizat de Florin Piersic Junior, nu sub forma unui desen animat, ci mai degrabă un film de acțiune pentru oameni mari, versiunea Tom și Jerry 2.0 este un model upgradat plin de umor negru în care ni se vorbește despre compasiunea pentru propriul dușman, o introducere într-o lume în care vânezi sau ești vânat, asta dacă între timp nu te împrietenești cu ucigașul.    

„Cred că Tom și Jerry 2.0 este un bun exercițiu de exorcizare a unor demoni care ne bântuie zilnic. Râsul vindecător este medicamentul (natural, bio) la care apelez mereu cu încredere. Cred că mai am timp să iau peste picior câteva dintre amenințările cu care orice om se confruntă, până la urmă. Prea multe întrebări existențiale, versus prea puțin timp.

Iar pentru cei trei actori implicați în acest proiect, sper ca „Tom și Jerry 2.0” să fie ocazia de a se juca din nou de-a rațele și vânătorii, de data asta la un nivel matur. Poate că joaca lor preferată va deveni în curând și cea a publicului spectator.” Florin Piersic Jr., regizor.

KUMM live | concert aniversar Different Parties – 15 ani

Evenimente Online | Săptămâna 15-21 martie

Începând de vineri, 19 martie, de la ora 20:00, sărbătorim, împreună cu trupa KUMM, 15 ani de la lansarea albumului Different Parties. Vom putea urmări în online o serie de concerte filmate, produse de Overground Music și găzduite de Expirat. Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-kumm-live-concert-aniversar-different-parties-15-ani-62411/?utm_source=HpTopWeb.

Formația clujeană este o emblemă a scenei românești de rock alternativ. Stilul muzical al grupului variat considerabil de-a lungul timpului, experimentând de la rock progresiv cu influențe jazz și etno, până la rock alternativ. În albumele cele mai recente întâlnim chiar influențe de progressive, world music, indie sau britpop. KUMM a trecut prin numeroase schimbări de componență. Trupa înființată de Oigăn și Kovács András a devenit cunoscută în perioada în care Dan Byron era solist, marcând acea perioadă cu hituri precum 1000 de chipuri și Butterflies. Albumul Different Parties a fost lansat în 2006, alături de un nou vocalist, Cătălin Mocan. Different Parties  este distinctiv prin sound-ul eclectic. Compozițiile inspiră o eleganță aparte prin melanjul de elemente de art pop și jazz fusion, iar acompaniamentul cvartetului de coarde Muse Quartet este cireașa de pe tort.

Trupa Kumm a susținut numeroase concerte în străinătate, în țări precum Italia, Germania, Cehia și Ungaria, și a participat la festivaluri precum Pepsi Sziget, Sárvár, 4+4 Days In Motion și Peninsula.

Bărbierul din Sevilla –  The Metropolitan Opera New York

Evenimente Online | Săptămâna 15-21 martie

Vineri, 19 martie, pe site-ul www.metopera.org, putem viziona online, gratuit, spectacolul de operă Bărbierul din Sevilla, unul dintre cele mai comice, animate și așteptate spectacole de operă din câte s-au montat, începând cu 2:30 AM și va rămâne disponibil pe site timp de 23 de ore de la încărcare.

Bărbierul din Sevilla (Il Barbiere di Siviglia) este opera compusă de Gioachino Rossini în 1816, având la bază libretul scris de Cesare Sterbini, care a fost inspirată de nuvela cu același nume a lui Pierre Beaumarchais. Figaro estre bărbierul spaniol iubit de întregul oraș pentru curajul, romantismul, hazul și farmecul său aparte. Personajul încarcă scenariul de candoare, amor și umor, în timp ce se folosește de tot felul de tertipuri pentru a-l ajuta pe Contele Almaviva să o cucerească pe frumoasa Rosina, în încercarea de a împlini iubirea îndrăgostiților. Cei doi sunt supuși unei încercări grele, căci Rosina este dorită și de tutorele ei, Bartolo. The Met ne propune o montare modernă, cu un decor minimal și costume multicolore. Spectacolul se desfășoară sub bagheta dirijorului Maurizio Benini.

Felii – Teatrul Național Radu Stanca Sibiu

Evenimente Online | Săptămâna 15-21 martie

Vineri, 19 martie, de la ora 21:00, pe www.tnrs.ro/scena-digitala, se difuzează spectacolul Felii, producție a Teatrului Național Radu Stanca Sibiu. Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/felii-2535/ 

Propun ca în luna femeii să vizionăm un spectacol despre… feminitate. Felii este un spectacol scris și regizat de Lia Bugnar, un one-woman show cu Ofelia Popii, sub viziunea coregrafică a lui Florin Fieroiu. În acest performance, cameleonica Ofelia Popii întrupează șapte identități care relevă abisurile sufletului feminin, analizându-i toate fațetele printr-o eșalonare de emoții, gânduri și sentimente intense, compunând o poveste despre forța și fragilitatea feminină, în egală măsură. 

„Mi-e greu să vorbesc despre o piesă pe care am scris-o, am tot timpul senzația că tot ce era de spus pe marginea subiectului am spus deja, prin intermediul personajelor, în piesa însăși. Felii e o înlănțuire de povesti, o intersectare de destine, care gravitează toate în jurul unui bărbat cu a cărui moarte începe piesa. Felii, adică mai puțin decât bucăți și mai mult decât firimituri. Nu trebuie să mănânci tot cozonacul ca să-ți dai seama cum a ieșit. O felie e exact cât îți trebuie, să-ți faci pofta, dar să nu te saturi. Felii de viață, felii de iubire, felii de criză, felii de tristețe, felii hilare, felii.”- Lia Bugnar.

Clinica Sinucigașilor – Teatrul În Culise 

Evenimente Online | Săptămâna 15-21 martie

Duminică, 21 martie, de la ora 19:00, Teatrul În Culise ne pune dispoziție spectacolul Clinica Sinucigașilor în regim pay per view. Bilete: https://www.mystage.ro/spectacole/clinica-sinucigasilor-1897.  

Clinica Sinucigașilor, un bestseller scris de Gabriela Mihalache, îl putem vedea montat în regia lui Cristian Bajora. O comedie care te realimentează cu speranțe și gânduri pozitive, te va face să lași deoparte încrâncenarea și problemele. Comicul de situație se creează când patru personaje, care încarnează tipologii umane pline de efervescență, aflate în sala de așteptare a clinicii încep să dezbată subiecte precum iubirea, granițele interioare, nevoia de a fi remarcat și apreciat, măsurând importanța pe care le-o acordă, redând însemnătatea și maniera în care aceștia gestionează un conflict interior.  Un spectacol care sădește în noi sămânța optimismului și gândul că oricât de neagră ar fi viața, este frumoasă și merită trăită.

Din distribuție fac parte actorii: Dorin Enache, Grațiela Popa, Ionuț Iftimiciuc, Alex Vlad, Patricia Ionescu, Adrian Pantelimon, Dana Romanși Bogdan Stroe.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută