Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/03/2021
Zile si Nopti

Mersul la teatru sau la restaurant, restricționat din nou, la Sibiu. Orașul a intrat în scenariul roșu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Mersul la teatru sau la restaurant, restricționat din nou, la Sibiu. Orașul a intrat în scenariul roșu Share Mersul la teatru sau la restaurant, restricționat din nou, la Sibiu. Orașul a intrat în scenariul roșu


Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a stabilit astăzi intrarea Municipiului Sibiu în scenariul roșu și de aici s-au stabilit noile măsuri care urmează să fie luate din 13 martie. Hotărârea nr. 23/2021 constată încadrarea la incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori pentru Municipiul Sibiu, pentru următoarele 14 zile începând cu 13.03.2021 ora 00:00. ”În Municipiul Sibiu se pun în aplicare măsurile prevăzute de H.G. 35/2021 cu aplicare în ziua de 13.03.2021, iar din 14.03.2021 se pun în aplicare măsurile prevăzute în H.G. 293/2021 aferente incidenței cumulate pe ultimele 14 zile de peste 3/1000 de locuitori”, anunță Instituția Prefectului.

Pentru această perioadă s-au impus noi restricţii, printre care suspendarea activităţii cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, dar și trecerea învățământului, în majoritatea cazurilor, în sistem online.

Școala în scenariul roșu

Scenariile după care funcționau instituțiile de învățământ în funcție de rata incidenței a localităților a fost schimbat săptămâna trecută. Astfel, după ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației în scenariul 3, în care până acum mergeau la școală doar elevii de ciclu primar și copiii de grădiniță, merg de acum la școală și elevii din anii terminali, dar doar „până la jumătate din numărul total al elevilor înmatriculați în acele clase terminale”, ceilalți elevi, din celelalte clase, vor face ore online.

Scenariul 3

  1. a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar;
  2. b) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale;
  3. c) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu;

Municipiul Sibiu a ajuns la 3,28

Potrivit datelor transmise astăzi de Instituția Prefectului Sibiu rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 2,09 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. 4,50 este cea mai ridicată incidență calculată în județul Sibiu și se înregistrează în Orlat, cu 15 noi cazuri în ultimele două săptămâni. Pe locul doi se află localitatea Șelimbăr, cu o rată de infectare de3,33, cu 51 de noi cazuri de îmbolnăvire.  Municipiul Sibiu se află pe locul trei, cu 3,28 de cazuri la mia de locuitori.

Orașul Cisnădie ajunge vineri la o incidență de 2,64, în creștere de la 2,08, joi, cu 66 de noi cazuri de îmbolnăviri.  Rata de infectare crește și în municipiul Mediaș, ajungând vineri la 2,04, de la 1,97, joi. 115 noi cazuri au fost înregistrate aici în ultimele două săptămâni. 

36 de persoane au decedat în această lună în urma infectării cu SARS CoV-2, iar în total au fost 965 de cazuri depistate în această perioadă. Astăzi, la ora 8 erau spitalizate 253 de persoane, iar în secțiile ATI COVID erau 32 de paturi ocupate.

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 21070 de persoane, dintre care în ultimele 24 de ore 114 de persoane. Până la data curentă au fost vindecate 15.254 de persoane, iar 762 persoane au decedat, dintre 4 în ultimele 24 de ore, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 253 de persoane, dintre care pe ATI 32 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 973 de teste.

Foto: Turnul Sfatului

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută