Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/03/2021
Muzică

Recital cameral extraordinar FĂRĂ PUBLIC. Gottlieb Wallisch

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Recital cameral extraordinar  FĂRĂ PUBLIC. Gottlieb Wallisch Share Recital cameral extraordinar  FĂRĂ PUBLIC. Gottlieb Wallisch


Pentru prima oară invitat să concerteze în România, pianistul austriac Gottlieb Wallisch va putea fi ascultat pe scena Sălii mari a Ateneului Român într-un program alcătuit din lucrări semnate Wolfgang Amadeus Mozart, Leoš Janáček și Franz Schubert. Recitalul cameral extraordinar din seara zilei de miercuri, 17 martie, este rezultatul colaborării dintre Filarmonica “George Enescu” și Forumul Cultural Austriac. Recitalul se va transmite în direct online pe canalele facebook Filarmonica „George Enescu”, youtube Filarmonica „George Enescu”, facebook Forumul Cultural Austriac și facebook Radio România Muzical. Accesul este gratuit.

Recital cameral extraordinar FĂRĂ PUBLIC. Gottlieb Wallisch

Miercuri, 17 martie, ora 19:00 , Ateneul Român

Recital extraordinar de pian

Gottlieb Wallisch

În program:

Mozart: Fantasia in D minor, K. 397

Janáček: Prin neguri (Patru piese pentru pian)

Schubert: Sonata in A major, D. 959

Pianistul Gottlieb Wallisch și-a făcut debutul pe scena de concert la vârsta de doar șapte ani. La 12 ani este aplaudat în istorica Sală de aur de la Musikverein din Viena și, în 1996, un concert-eveniment dirijat de maestrul Yehudi Menuhin, în care pianistul de 17 ani a interpretat magistral Concertul nr 5, „Imperialul”, de Beethoven, deschide drum larg unei cariere internaționale spectaculoase. Premii importante marchează ascensiunea pianistului austriac. Colaborări cu cele mai mari orchestre ale lumii, cu cei mai importanți dirijori ai vremii și cu prestigioase ansambluri simfonice, îi confirmă statul de artist excepțional. Activității concertistice i s-a alăturat, în timp, și cea didactică. După ce a predat la Universitatea de Muzică din Geneva și la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta, Gottlieb Wallisch este astăzi profesor de pian la Universitatea de Arte din Berlin.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută