Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/03/2021
Artă & Cultură Muzică

Opt actori și 80 de muzicieni au participat în programul ”O floare pentru Thalia”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Opt actori și 80 de muzicieni au participat în programul ”O floare pentru Thalia” Share Opt actori și 80 de muzicieni au participat în programul ”O floare pentru Thalia”


Două concerte camerale și două simfonice au stat la baza unui parteneriat cultural între Filarmonica Sibiu și Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu.

Patru evenimente, opt actori și 80 de muzicieni sunt cifrele parteneriatului cultural realizat între Teatrul ”Radu Stanca” și Filarmonica Sibiu în cadrul programului artistic al proiectului

”Sibiul este cunoscut ca fiind cea mai importantă destinație culturală a României. Dacă anul 2007 a transformat un oraș într-o capitală culturală, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a transformat un eveniment într-o normalitate. Azi, Sibiul este Capitala Culturală a României. După un an cumplit de greu, putem susține împreună prin parteneriate, emulație si emoție viața artistică și mai ales sănătatea sufletească a sibienilor și a prietenilor Sibiului. Ne bucurăm de parteneriatul cultural strategic cu Naționalul sibian, de expertiza Maestrului Constantin Chiriac și de prietenia artistică pe care o prețuim. Astfel, comunitatea locală, națională și internațională beneficiază de modelul de bune practici pe care noi, de la Sibiu, încercăm să-l promovăm” precizează dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

„M-am bucurat că în luna martie când patronul Naționalului sibian, poetul, dramaturgul și omul de cultură Radu Stanca s-a născut, să putem să facem un eveniment în care să cinstim muzica și poezia, în care Teatrul Național «Radu Stanca» din Sibiu împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu au putut să prezinte patru evenimente pentru comunitatea, pentru publicul, care sunt rațiunea noastră de a fi. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, mulțumesc publicului care a venit la spectacolele prezentate, și sperăm ca acest început să aibă continuare”, spune Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Evenimentele au avut loc la Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu în în prezența apeste 500 de spectatori, în zilele de 4, 5, 7 și 8 martie 2021, respectând toate normale de siguranță sanitară în vigoare. Au participat actorii Ariana Ioana Trif și Vlad Robaș, Cristina Ragos și Liviu Vlad, Veronica Arizancu și Pali Vecsei, Gabriela Pârlițeanu și Horia Fedorca, Cvartetul Fagot, Ilia Quartet, dirijorul Adrian Petrescu, solistul Emil Vișenescu (clarinet) și Orchestra Filarmonicii Sibiu.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută