Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/03/2021
Artă & Cultură Viața Orașului

Ministerul Culturii ia în calcul utilizarea certificatului de vaccinare ca ”permis” de intrare la evenimentele culturale medii și mari

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ministerul Culturii ia în calcul utilizarea certificatului de vaccinare ca ”permis” de intrare la evenimentele culturale medii și mari Share Ministerul Culturii ia în calcul utilizarea certificatului de vaccinare ca ”permis” de intrare la evenimentele culturale medii și mari


Ministerul Culturii discută cu cu Institutul Național de Sănătate Publică și cu o serie de operatori culturali despre modalitățile în care ar putea fi reluate evenimentele medii și mari, cu mai mult de 500 de participanți. Una dintre variante este utilizarea certificatului de vaccinare, ca „permis” de intrare.

Reluarea activităților culturale în aer liber, festivaluri și concerte, reprezintă una dintre prioritățile marilor operatori culturali și, implicit, ale Ministerului Culturii. Bogdan Gheorghiu confirmă că ministerul pe care îl conduce poartă discuții cu INSP, pentru a găsi cea mai eficientă cale de repornire a activităților culturale cu public numeros. O variantă este cea prin care vor putea intra la astfel de evenimente doar persoanele vaccinate, cele testate negativ și cele care pot dovedi că au fost bolnave de COVID-19.

„În acest moment suntem în discuții cu Institutul Național de Sănătate Publică și cu operatorii economici culturali cu privire la reluarea evenimentelor medii și mari in aer liber. Noi avem câteva propuneri pe care le vom înainta. Avem în vedere pentru accesul participanților la eveniment ori prezentarea unei adeverințe de vaccinare, ori prezentarea unui test negativ, ori prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut prin această boală și are deja anticorpii formați. Analizăm inclusiv varianta prin care operatorii culturali să aibă la intrare un centru de testare rapid”, a spus Gheorghiu într-o emisiune TV.

Gheorghiu a că decizia va fi luată de „cei din zona epidemiologică”. El și-a exprimat speranța ca, odată cu venirea vremii potrivite pentru evenimente în aer liber, „să avem niște reguli clare care să permită desfășurarea unor astfel de evenimente”.

„Dacă ne uităm în restul Europei, în Marea Britanie festivalurile ar începe undeva prin luna iunie, iar Olanda și-a propus ca acestea să fie deschise undeva prun luna iulie. Așadar, suntem și noi în așteptare legat și de proiectul celor de la Comisia Europeană vizavi de pașaportul verde digital. Această comisie a anunțat că va prezenta public pe 17 martie o variantă. Iată că sunt mai multe componente de care depinde o discuție finală în acest sens”, a mai spus Gheorghiu. El susține varianta unui acces nelimitat, dacă spectatorii vor face parte din catergoriile amintite.

„În momentul de față, evenimentele în aer liber cât și cele din interior sunt limitate la 500 de persoane. În momentul în care vom avea o rată de vaccinare care ne va da motive să fim optimiști, atunci, repet, noi vom pleda pentru eliminarea acestei limite”, a mai spus ministrul Bogdan Gheorghiu.

Sursa: Sibiu100

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută