Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/03/2021
Artă & Cultură Viața Orașului

Expoziție cu mărțișoare și ateliere de creativitate la Muzeul Țăranului

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Expoziție cu mărțișoare și ateliere de creativitate la Muzeul Țăranului Share Expoziție cu mărțișoare și ateliere de creativitate la Muzeul Țăranului


Atelier de realizat felicitări ștampilate cu Beatrice Iordan (luni, 8 martie, 10.00 – 11.00 și 14.00 – 15.00)

Ei îi spunem cele mai tainice gânduri. Și îi dăruim cele mai frumoase desene.

Mamei, de 8 Martie, îi pregătim o surpriză-Mărțișor, pe care să o poarte în geantă primăvara aceasta sau să o înrămeze și să-i readucă zâmbetul chiar și în zilele mai puțin senine.

Vorbim puțin despre obiceiul de a dărui și de a trimite scrisori și felicitări și de ce este încă apreciat.

Trecem apoi la realizarea propriu-zisă a felicitărilor folosind tehnici de realizare a ștampilelor, desen și scriere creativă.

La sfârșit, ne vom bucura de felicitările de Mărțișor și de gândul că vor aduce o și mai mare bucurie când vor fi dăruite.

Recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani.

Atelierul se va desfășura online pe platforma Zoom.

Înscrierea se realizează pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com sau prin formularul de înscriere, pe care-l puteți accesa aici.

Prețul unui bilet: 25 de lei/participant (în preț nu sunt incluse și materialele necesare realizării atelierelor, lista materialelor urmând a fi comunicată fiecărui participant după confirmarea plății).

Durata atelierului: 1 oră

Expoziție cu mărțișoare și ateliere de creativitate la Muzeul Țăranului

MOȘII DE IARNĂ

5 – 7 martie 2021

În perioada 5 – 7 martie 2021, Asociaţia Kogaion 115 organizează Moșii de Iarnă, eveniment de promovare a meșteșugurilor tradiționale și a gastronomiei românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă.

Cum sâmbătă, 6 martie, sunt Moşii de iarnă, când se dă de pomană pentru sufletele celor adormiţi, la eveniment vor fi colaci copţi împletiţi în patru sau plăcinte poale’n brâu cu brânză şi stafide. Totodată vom fi pregătiți pentru sărbătoarea creştină a sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia, cunoscută în popor şi ca Sâmbra Plugului. Pentru acesta vor veni din comuna Stăuceni, judeţul Botoşani, gospodine care vor prepara, la fața locului, mucenici moldoveneşti însiropaţi cu miere și pudrați din belșug cu miez de nucă.

Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteți alege pentru persoanele dragi, cadouri cu totul deosebite: ii cu alesături, vestimentaţie din lână împâslită, haine şi accesorii din piele naturală, vase de ceramică de la Horezu și Corund, mic mobilier crestat, obiecte decorative din tărtăcuțe și sticlă pictată manual, podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă, săpunuri şi creme făcute doar cu ingrediente naturale.

Gastronomia tradițională e prezentă la eveniment prin preparate diverse, pentru toate gusturile: afumături din carne de porc, brânzeturi proaspete şi afumate din lapte de vacă sau de oaie, cozonaci bucovineni, plăcintele domneşti cu fructe şi cu brânză, prăjituri de casă după reţetele bunicilor, miere și siropuri naturale, vin şi palincă, pâine frământată cu maia naturală, produse pe bază de cătină, miez de nucă şi fructe păstrate cu grijă peste iarnă în cămări.

Cei care apreciază obiectele vechi şi cu valoare istorică găsesc la anticarii participanţi la eveniment unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau straie populare din diferite zone folclorice.

Duminica, 7 martie, se lasă sec de carne, înaintea Postului Mare al Paştelui, aşa că este ocazia potrivită de a ne desfăta cu mâncăruri care mai de care mai gustoase: borş de peşte, carne de porc la ceaun cu mujdei şi gogonele, sărmăluţe cu mămăliguţă, saramură de crap, păstrăv şi cârnăciori proaspeţi la grătar. Nu pot lipsi din meniu mucenicii munteneşti la ceaun, cu multă scorțișoară și nucă pisată.

Program zilnic: 10.00 – 18.00

Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută