Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/02/2021
Zile si Nopti

Până la finalul anului 2021, Sibiul va avea 550 de biciclete și triciclete și 44 de centre de închiriere inteligente

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Până la finalul anului 2021, Sibiul va avea 550 de biciclete și triciclete și 44 de centre de închiriere inteligente Share Până la finalul anului 2021, Sibiul va avea 550 de biciclete și triciclete și 44 de centre de închiriere inteligente


Citește și:

Primăria Sibiu a semnat marți contractul pentru achiziția a peste 550 de biciclete și triciclete și amenajarea unui număr de 44 de centre de închiriere inteligente,” cu computer de bord”. Investiția, în valoare de 9.706.360,48 lei, se face cu finanțare din fonduri europene iar bicicletele de producție canadiană vor putea fi închiriate de cei interesați contra unui tarif ce urmează să fie stabilit de municipalitate.

Primarul Astrid Fodor spune că bicicletele contractate sunt de producție canadiană și vor fi disponibile pentru închiriat până la finalul anului.

" "

“În maxim 10 luni, sibienii vor avea la dispoziție 44 de centre de închirieri de biciclete situate în întreg orașul pentru care vom achiziționa 540 de biciclete produse în Canada și alte 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități produse în Germania. Am semnat astăzi contractul pentru achiziția dotărilor și amenajarea acestor centre”, spune Astrid Fodor, primarul Sibiului.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate și 21 de rastele pentru biciclete private care vor suplimenta numărul de parcări pentru biciclete existente deja în oraș.

Contractul a fost semnat cu Asocierea SC Sustainable Urban Mobility Solutions / SC Electronic Security Systems SRL / SC Walhalla Invest Prodcomimpex, în urma unei proceduri de achiziție la care s-au prezentat 3 ofertanți iar valoarea investiției este de 9.706.360,48 lei.

Potrivit edilului sibian, în paralel se va lucra la crearea de piste mai sigure pentru biciclete.

”În paralel continuăm crearea de piste mai sigure pentru biciclete: coridorul Ștrand – parcul Sub Arini, pistele de pe str. Podului și Calea Dumbrăvii și urmează să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor de amenajare a malurilor Cibinului cu piste pentru biciclete. De asemenea, se lucrează la documentațiile pentru două coridoare de mobilitate pe care vor fi amenajate și piste pentru biciclete: unul pe Calea Șurii Mici și unul pe traseul bulevardul Mihai Viteazu- str. Rahovei.”, a mai precizat Fodor.

Firma contractată va realiza proiectul de specialitate și va furniza următoarele:

 540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă prin GPS
 8 triciclete pentru seniori
 4 triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilități
 44 de stații inteligente de preluare și predare a bicicletelor în tot orașul, din care 10 sunt prevăzute cu stații de depanare pentru reparații de urgență a bicicletelor
 terminale inteligente de închiriere și plată cu cardul bancar
 5000 de carduri personalizate pentru utilizatorii care aleg această modalitate de plată
 aplicație mobilă pentru închiriere și plata serviciilor

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută