Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/02/2021
Lifestyle Viața Orașului

Laura Pașcalău – idei de parenting și recomandări din acest domeniu.

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Laura Pașcalău – idei de parenting și recomandări din acest domeniu. Share Laura Pașcalău – idei de parenting și recomandări din acest domeniu.


Laura Pașcalău deține bine-cunoscutul grup de mămici Sunt mămică, ce să fac? by Laura Pașcalău (grup) și ne oferă cele mai proaspete idei de parenting și recomandări din domeniu. Te invităm să citești noul ei articol de mai jos:

Când devenim mame

 

Trebuie să recunosc, atunci când m-am hotărât să devin mamă, mi-a fost teamă că voi ajuge să mă neglijez. Am fost întotdeauna preocupată de aspectul meu, am făcut mult sport în tinerețe, iar în adolescență am intrat în lumea modelingului; pe perioada facultății ajungând să câștig destul de bine din asta.

Sarcina din start vine cu schimbări ale aspectului, modificări ale corpului… Iar după naștere, lucrurile se schimbă din nou… program aiurea, lipsă de timp, oboseală acumulată. Aveam prietene cu copii și știam în mare ce va urma, deși e diferit la fiecare, dar eram conștientă că oricum nu va fi cu a fost înainte să am copii. Îmi era frică că poate nu mai aveam timp să ajung la salon, epilat, pensat, cosmetică, obiceiuri pe care le aveam de ani de zile până să am copii. Îmi era frică doar pentru că văzusem destul de multe mame în situația aceasta și mă înspăimânta.

Dacă veți întreba o mamă, ce va cumpăra când intră intr-un centru comercial, credeți-mă că va zice „ceva pentru copil” și niciodată „ceva pentru mine”. O mare parte din femeile cre devin mame, uită că sunt și femei, chiar și soții. Nu mă refer doar la primele luni când clar este greu, dar o mare parte din mămici o țin așa ani de zile…uită să își includă în program și o vizită la manichiură, cosmetică sau la sala de sport. Deși pare imposibil, o spun din experiență că se poate, doar să ne dorim asta!

Este foarte greu în primele luni după naștere, dar este greu și după, pentru că prioritățile se schimbă și mamele riscă să se pună pe utimul loc. Din păcare, credeți-mă că am ajuns și eu la asta, involuntar, oricât de mult am zis că eu nu mă voi neglija, fix la asta am ajuns și eu. Pentru că nu mă ocupam de mine și de aspectul meu, ajungeam să fiu irascibilă și veșnic nemulțumită de orice, iar la început nici măcar nu realizam din ce cauză eram așa.

În momentul când am conștientizat că m-am neglijat și am început din nou să fiu atentă și la nevoile mele, credeți-mă că am devenit din nou „eu”! „Eu” cea veselă, binedispusă, mereu pozitivă și cu zâmbetul pe față. Păi și nu e bine asta pentru familia mea? Adică până la urmă, toată lumea câștigă dacă mama este bine. Starea de bine se transmite și soțului, și copilului și astfel toată lumea e fericită. Care copil merită să aibe o mamă veșnic morocânoasă? Nici unul.

Deci, dragi mămici și viitoare mămici, cu drag vă sfătuiesc să nu renunțați la „voi”! Deși e foarte tentant, încercați să nu faceți asta, credeți-mă că e numai în beneficiul vostru și al familiei. Suntem femei, apoi soții și abia apoi mame. Până la urmă asta este ordinea.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.