Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/02/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Final de lună la Teatrul Regina Maria cu trei premiere!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Final de lună la Teatrul Regina Maria cu trei premiere! Share Final de lună la Teatrul Regina Maria cu trei premiere!


Trăiește magia scenei!

 

Final de lună la Teatrul Regina Maria cu trei premiere!

 

Ne bucurăm că putem juca cu 50% din capacitatea sălilor de spectacole. Reîntâlnirea cu voi în număr și mai mare ne oferă speranță din ce în ce mai multă și forță să continuăm. Finalul de lună vine cu surprize frumoase pentru iubitorii de teatru și folclor. Trei premiere sunt anunțate în programul Teatrului Regina Maria, pe lângă spectacole care până acum au avut un succes extraordinar la public.

 

 

TRUPA IOSIF VULCAN

 

 

Vineri, 19 februarie (PREMIERĂ) și duminică 21 februarie ora 19:00 ǀ Sala Arcadia

ȘARPELE ÎN IARBĂ, de Alan Ayckbourn, regia: Sebastian Lupu

 

„Șarpele în iarbă” a fost creat prima dată pentru mediul online, fiind adaptat perfect cerințelor pe care le impunea în acele momente pandemia. Din fericire, teatrele s-au redeschis, iar spectacolul capătă un suflu nou odată cu posibilitatea de a-l juca cu publicul în sală. Se ridică piedicile pentru actori, iar emoția atinge cote maxime.

 

Spectacolul este un thriller răscolitor, în care emoția se îmbină cu cinismul dur. Două surori pe care distanța, dar mai ales amintirea unei copilării nefericite, le-a ținut departe una de cealaltă, se reîntâlnesc după moartea recentă a tatălui lor. Rememorând evenimente ce le leagă de casa părintească, acestea încep să-și dezvăluie sentimente care răscolesc trecutul sumbru al unei vieți trăite alături de un tată dominator și indisponibil emoțional. Apariția fostei infirmiere a tatălui lor modifică radical perspectiva și provoacă o răsturnare de situație încărcată de tensiune și suspans.

 

Sâmbătă, 20 februarie, ora 18:00 ǀ Sala Mare +14

MOȘTENIREA NOROCULUI, de Thanasis Papathanasiou și Mihalis Reppas, regia: Radu Nichifor

 

„Moștenirea norocului” este o comedie neagră, în care hazul te captivează total, dar demască un fond cu adevărat tragic. O familie care încearcă să păstreze aparențele normalității, este de fapt dezbinată de rivalitate și interese. Ruptura nucleului familial nu afectează doar la nivel relațional, ea pătrunde până la esența ființei și alterează însăși umanitatea.

 

În sânul familiei, deja disfuncțională, se furișează o infirmieră bulgară, care la prima vedere pare sfioasă. Atrage simpatia prin comicul de limbaj și compasiunea prin situația socială nefavorabilă. Însă, se dovedește a fi, de fapt, un membru important al familiei, ce emite pretenții la avere după moartea bătrânului. Pe deasupra, norul obscur care începe să o împresoare este îngreunat de un secret incomod din trecutul ei…

 

Tabloul critic este complet: umanitatea este sfâșiată de dorințe ilicite, oamenii nu mai au bariere morale, discriminarea și minciuna contribuie la decăderea lumii, dar totul construit abil pe principiile comediei.

 

Duminică, 28 februarie, ora 19:00 ǀ Sala Arcadia PREMIERĂ

PRELUDIU CU FUGĂ, de Ion Bogdan Martin

Text câștigător la Concursul de Creație Dramatică – ediția 2020

 

„Preludiu cu fugă” este unul dintre cele șase texte câștigătoare ale ediției 2020 a Concursului de Creație Dramatică. În luna decembrie a fost pus în scenă sub formă de spectacol lectură online. Succesul pe care l-a avut la public, ne-a încurajat să-l transformăm în spectacol, cu certitudinea că va fi răsplătit cu ropote de aplauze.

 

Un text absurd, cu note comice, care tratează o temă mai puțin obișnuită: obsesia pentru începuturi. Un trio de semidocți intră într-un concurs despre cine știe mai bine cum se încep lucrurile care nu au nevoie de sfârșit. Se întâlnesc într-un loc anume și așteaptă… așteaptă să înceapă ceva. Între ei se înfiripă un dialog intens, însă niciunul nu finalizează vreun subiect. Se creează astfel un tăvălug de începuturi într-un ritm abracadabrant pe diverse teme ale propriilor noastre existențe și exigențe.

 

TRUPA ARCADIA

Cele mai frumoase povești prind viață pe scena Teatrului Arcadia!

 

Duminică, 21 februarie, orele 10:00 și 12:00 ǀ Sala Arcadia +2

OMULEȚ, regia: Delia Gavliţchi

 

OMULEŢ este un băieţel năzdrăvan şi curios, care în urma unei căzături pe cinste, reuşeşte să-şi rătăcească părticele din corp. Picioruşele, mânuţele, ochişorii, urechiuşele, gura, chiar şi mereu înfometata burtică se ascund ștrengărește prin pădure şi încep a se ţine de şotii, numai să nu asculte porunca spiriduşului de a se reîntregi. Picioruşele se plimbă voiniceşte, guriţa nu mai tace, ochişorii aleargă după fluturaşi, năsucul adulmecă miresmele pădurii, urechiuşele ascultă curioase, fiecare face ceea ce ştie dintotdeauna să facă, însă umblând însingurate de ici–colo. Totuşi, pentru ca un OMULEŢ să fie întreg e nevoie de fiecare părticică din corpul său, de aceea, după ce aleargă nestingherite prin pădure, se întorc pentru a-i reda băiețelului toate simțurile de care un om are nevoie.

 

Duminică, 28 februarie, orele 10:00 și 12:00 ǀ Sala Arcadia +5

GULLIVER, după Jonathan Swift, scenariul și regia: Radu Dinulescu

 

Gulliver, un copil din zilele noastre, de vreo 8 – 9 ani, este atât de pasionat de jocurile video, încât ajunge să fie absorbit literalmente în lumea virtuală. Astfel, aterizează într-o altă dimensiune, unde personajele din jurul său sunt minuscule, iar el devine un uriaș virtual. Inițial interacțiunea cu micuții locuitori din Lilliput nu este una plină de amabilitate, însă Gulliver reușește să se împrietenească cu ei și îi salvează de la două mari pericole: atacul unei armate inamice și un incendiu devastator. Totuși, aventura lui Gulliver se sfârșește, iar el se trezește la realitate, conștientizând că totul a fost un vis, o poveste virtuală, un joc… 3D.

 

 

 

ANSAMBLUL ARTISTIC PROFESIONIST CRIȘANA

 

Miercuri, 24 februarie, ora 19:00 ǀ Sala Arcadia PREMIERĂ

DOR DE DRAGOBETE, regia: Leontin Ciucur

 

„Dor de dragobete” este un spectacol care ne va reaminti de sărbătoarea dragostei la români. Dragobetele, zeul tinereții, al veseliei și al iubirii, provenit din tradiţiile vechi, era celebrat în fiecare an pe 24 februarie. Noi îl sărbătorim alături de dumneavoastră, cu bucuria reîntâlnirii, alături de orchestra și dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, de soliștii Leontin Ciucur și Otilia Haragoș Seghedi, precum și alături de mai tinerii soliști bihoreni: Daniela Lele, Roxana Gudiu, Mădălina Ilea, Andrei Corb, Ciprian Mocan și Ionel Ban.

Pentru o viață culturală sănătoasă, veniți cel puțin o dată pe săptămână la teatru!

BILETE

 

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Eventim.ro sau de la Agenția Teatrului. Pentru mai multe informații legate de bilete și rezervări, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0359 452 324 în intervalul orar menționat sau să scrieți un e-mail la adresa: rezervari@teatrulreginamaria.ro.

 

Teatrul Regina Maria își rezervă dreptul de a face modificări în program!

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută