Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/02/2021
Zile si Nopti

Jurnal gurmand: ”Gurmandul online #tortillachallenge” de Corina Gruber

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Jurnal gurmand: ”Gurmandul online #tortillachallenge” de Corina Gruber Share Jurnal gurmand: ”Gurmandul online #tortillachallenge” de Corina Gruber


Citește și:

Dacă rețelele de socializare rezervaseră un loc semnificativ conținutului dedicat gurmanzilor înainte de pandemie, în ultimul an, trend-ul a crescut exponențial. De la paginile de Facebook ale brandului Tasty (Vegetarian, Proper, Junior, Grill, Japan, etc), la conturile de Instagram ale unor chefi renumiți, cum e Nigella Lawson, sau aflați la început de carieră (dar deveniți deja influenceri), cum e Eitan Bernath, până la challenge-urile de gătit de pe TikTok, conținutul gastronomic al rețelelor de socializare e infinit.

Jurnal gurmand: ”Gurmandul online #tortillachallenge” de Corina Gruber

Pentru că urmăresc de multă vreme acest tip de conținut, am fost întotdeauna fascinată de modul în care el își schimbă dinamica și se adaptează cererii. Mi-a plăcut felul în care toți acești producători de conținut gastronomic prezenți în social media simplifică prezentarea procesului gătitului, de la poze sintetice, la filmulețe pe repede înainte, ce îți arată în câteva minute atât ingredientele, cât și modul de preparare.

" "

Așa se face că, acum vreo săptămână, am dat peste un video pe pagina de Facebook Tasty, în care era preluat un challenge de pe TikTok, adică #tortillachallenge. În principiu, e vorba de a folosi o tortilla ca bază pentru orice tip de combinație de ingrediente, rezultând un fel de sandwich-uri dulci sau sărate. Tortilla se secționează de-a lungul razei, iar cele 4 sferturi astfel împărțite se umplu cu tot felul de ingrediente. Evident, cum algoritmul TikTok oferă o succesiune amețitoare și rapidă de postări, vei avea parte de combinații variate, unele chiar delicioase, altele nu tocmai fericite.

Eu am ales să prepar două combinații pentru tortilla, una sărată și una dulce. Pentru cea sărată, am folosit brânză rasă, spanac baby, bucăți de piept de pui la grătar și roșii cherry tăiate pe sfert. După împachetare, am prăjit tortilla în tigaie, presând ușor, pentru ca brânza să se topească. Pentru varianta dulce, am ales o reinterpretare a rulourilor cu scorțișoară. Am pus, pe toate cele 4 sferturi de tortilla, bucățele de unt rece, scorțișoară și zahăr. Atunci când am prăjit tortilla, zahărul și untul s-au topit, rezultând un amestec cremos.

La fel cum #tortilachallenge oferă o infinitate de combinații posibile, tot așa și mediul online vine cu o infinitate de feluri de a înțelege gastronomia. Desigur, nu toate vor fi pe gustul tuturor. Dar, fără discuție, fiecare poate găsi ceva care să îi placă și pe care să îl poată prepara.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută