Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/02/2021
Artă & Cultură / Teatru Muzică

Evenimente Online| Săptămâna 1 – 7 februarie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Evenimente Online| Săptămâna 1 – 7 februarie Share Evenimente Online| Săptămâna 1 – 7 februarie


Maternal – Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Evenimente Online| Săptămâna 1 – 7 februarie

Marți, 2 februarie, de la ora 21:00, va fi difuzat online spectacolul de teatru Maternal, producție a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, un proiect născut din dorința de a-i face pe oameni să conștientizeze o problemă îngrijorătoare și să-i îndemne să ia atitudine. Preț bilet: 32.90 lei.  Bilete.

Maternal, de Alexandra Badea, în regia lui Radu Nica, pune sub lupă și analizează problema copiilor instituționalizați, care în România sunt în număr de 53.000. Este un număr uriaș, echivalent cu numărul locuitorilor unui oraș de mărime medie, iar tema maternității individuale versus maternitatea colectivă este cu atât mai mult importantă, ținând cont că țara noastră nu a dezvoltat mecanismele necesare pentru a gestiona în vreun fel problema copiilor lăsați în plasament și nu poate sa asigure un viitor decent acestor tineri. Din păcate, birocrația și procedurile de adopție nu fac decât să îngreuneze procesul, iar viitorii părinți se lovesc de indiferența autorităților. România se clasează, la nivel european, pe ultimele poziții la acest capitol.

„Textul este povestea unei femei care încearcă să demanteleze ideile preconcepute, nepăsarea colectivă și structurile administrative corupte care fac posibilă perpetuarea endemică a acestei probleme, dar surprinde, în aceeași măsură, confruntarea individului cu propriile limite, greșeli, exasperări de moment în lupta cu o stare de inerție comunitară aproape dezarmantă.” – Radu Nica.

The Mono Jacks

Evenimente Online| Săptămâna 1 – 7 februarie

Miercuri, pe 3 februarie, de la ora 21:00, trupa The Mono Jacks va transmite un concert online, pe platforma streamerse.net. Prețul unul bilet pleacă de la 35 de lei. Bilete și detalii legate de modul de vizionare.

The Mono Jacks se va afla miercuri seara pe scena clubului Expirat din București, sărbătorind un an de lansarea ultimului album muzical, Gloria. Concertul va fi transmis în direct pe platforma de streaming. Playlistul pregătit pentru noi este unul special, aniversar. Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008, The Mono Jacks, își prezintă piesele ca pe o colecție de gânduri și sentimente izvorâte din propriile trăiri, care au luat o formă muzicală cu influențe de post-punk și elemente de rock alternativ. Numele trupei a fost pe lista a numeroase festivaluri europene cunoscute de muzică, precum Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania și Electric Castle. 

”A trecut un an de la concertul de lansare a albumului Gloria când 2000 de oameni au cântat împreună cu noi la Arenele Romane. Pentru mulți dintre fanii noștri acela a fost ultimul concert live la care au participat înainte să înceapă toată nebunia, iar pentru noi amintirea acelei zile a fost un adevărat medicament în lunile de lockdown. Așa că e o mare bucurie să revenim toți 4  pe scenă și să cântăm piesele de pe Gloria. Chiar dacă fanii noștri vor fi acasă și se vor bucura de concert în fața televizorului sau a laptop-ului îi vom simți la fel de aprope ca anul trecut la Arene” – Doru Trăscău, solistul The Mono Jacks.

DJ Z Trip Live Stream

Evenimente Online| Săptămâna 1 – 7 februarie

Vineri, pe 5 februarie, începând cu 5:00 AM EET, DJ Z Trip ne așteaptă să petrecem împreună cu el. Live stream-ul este transmis gratuit și poate fi vizionat pe Twitch. Link aici.

Fanii muzicii electronice se vor bucura de acest live stream special, căci Zach Sclacca, sub numele de scenă Z-trip, este una dintre figurile cele mai influente printre producătorii americani de muzică, al cărei stil a dus la apariția mișcării DJ mashup. În 2009, Z-trip a primit titlul de cel mai bun DJ din America, din partea DJ Times Magazine și DJ-ul nr.1 în „Top 10 DJ’s din partea America Poll” Club District.

De-a lungul anilor, Z-trip a remixat o gamă variată de materiale, inclusiv înregistrări rock („Tom Sawyer”, Rush Butthole Surfers „Shame of Life”, „Lounge Act” de la Nirvana), piese electronice / pop („Derezzed” de Daft Punk, Jackson 5 „I Want You Back”, will.i.am’s „THE”) și mult așteptatele piese hip-hop („Get Your Freak On” de Missy Elliott, DJ Shadow „Right Thing”) De asemenea, a produs muzică pentru LL Cool J, Public Enemy, Busta Rhymes, Meat Beat Manifesto, Datsik și Beck.

Ariadne auf Naxos – The Metropolitan Opera

Evenimente Online| Săptămâna 1 – 7 februarie

The Metropolitan Opera din New York ne pune la dispoziție spectacolul de operă Ariadne auf Naxos, sâmbătă, 6 februarie, începând 14:30, ora de difuzare a României. Înregistrările rămân pe site-ul instituției până în ziua următoare, la ora 1:30 AM.

Ariadne auf Naxos, compusă de Richard Strauss, are la bază libretul scris de Hugo von Hofmannsthal. Un amalgam armonios de stiluri, o operă în operă, unde comicul, burlescul și tragicul se împletesc inseparabil. Din punct de vedere vocal, dar și actoricesc, este o operă grea, tocmai de aceea cred că este un bun prilej de a o urmări, căci se montează foarte rar.

Acțiunea ne plasează la începutul secolului al XVIII-lea, când unul dintre cei mai bogați oameni din Viena organizează o serată muzicală, eveniment pentru care și-a dorit cea mai prețioasă lucrare de operă. Încurcătura apare când cei mai mari artiști lirici sunt nevoiți să-și prezinte opera în paralel cu un moment de circ. Întâlnim o combinație neobișnuită a tipului de operă în operă cu elementele pronunțate de commedia dell’arte. Dirijor: James Levine.

Divorț în ziua nunții – Teatrul Roșu

Evenimente Online| Săptămâna 1 – 7 februarie

Duminică, 7 februarie, putem urmări online spectacolul Divorț în ziua nunții, producție a Teatrului Roșu. Preț bilet: 22.10 lei. Bilete.

Catalin Stelian regizează spumoasa comedie coborâtă de pe Broadway, așa cum este anunțată, Divorț în ziua nunții. Rețeta este simplă: un cuplu gata sa-și unească destinele, ea, cu porniri psihotico-agresive, el, demn de milă. Nunta a fost programată, buchetul de flori a fost ales, domnișoarele onoare și cavalerii se știu, totul a fost stabilit, mai puțin ceea ce poate urma după o petrecere a burlacilor. Întrebarea care urmează ar fi: ce alegi între alcool, soție și amantă? Rămâne de văzut ce întorsătură va lua situația și dacă ziua nunții se transformă sau nu într-un divorț. 

Distribuție: Emanuel Bighe, Alin Brancu, Adelina Mihalcea, Livia Taloi și Cristina Diaconescu.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută