Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/01/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Cui i-e frica de Virginia Woolf? – Premieră cu Carmen Tănase în rol principal

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cui i-e frica de Virginia Woolf? –  Premieră cu Carmen Tănase în rol principal Share Cui i-e frica de Virginia Woolf? –  Premieră cu Carmen Tănase în rol principal


Teatrul Odeon își redeschide porțile publicului în Sala Majestic, duminică, 31 ianuarie, ora 19:00, cu prima premieră a anului 2021, spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, traducerea Ionuț Grama, regia Alexandru Mâzgăreanu, decor Andrada Chiriac, costume Alexandra Mâzgăreanu, muzica Alexandru Suciu, cu: Carmen Tănase, Adrian Titieni, Ioana Mărcoiu, Silvian Vâlcu.

După 10 ani de la prima colaborare, regizorul Alexandru Mâzgăreanu nominalizat anul trecut la Gala Premiilor UNITER, la categoria Cea mai bună regierevine la Teatrul Odeon unde montează cea mai celebră piesă și capodopera dramaturgului american Edward Albee.

Cui i-e frica de Virginia Woolf? - Premieră cu Carmen Tănase în rol principal

Cui i-e frica de Virginia Woolf? - Premieră cu Carmen Tănase în rol principal

Dramaturgul a scris piesa, bazându-se pe relația unor prieteni apropiați, cineaștii experimentali Willard Maas și Marie Menken, la 34 de ani, aceeași vârstă pe care regizorul Alexandru Mâzgăreanu a împlinit-o recent

Andy Warhol spunea despre cuplul Willard și Marie, că „au fost ultimii dintre marii boemi. Au scris, au filmat și au băut – prietenii lor i-au numit «bețivi cărturari»”.

Cui i-e frică de Virginia Woolf?” sparge convențiile sociale despre ideea de familie americană model și prezintă un cuplu căsătorit, Martha (Carmen Tănase) și George (Adrian Titieni) – denumiți după primul Președinte al Statelor Unite și soția lui -, cu o relație turbulentă, departe de a fi perfectă și aproape ruinată.

Carmen Tănase în decorul spectacolului „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” ⎪Fotografie de Matei Buță

Carmen Tănase în decorul spectacolului „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” ⎪Fotografie de Matei Buță

Piesa „Cui i-e fricăde Virginia Woolf?”, scrisă de dramaturgul american Edward Albee (1928 – 2016) a avut premiera în 1962 și a fost distinsă cu Premiul Tony pentru Cea mai bună piesă și Premiul New York Drama Critics’ Circle pentru Cea mai bună piesă și nominalizată la Premiul Pulitzer. De atunci continuă să fie montată pe scenele din toată lumea.

Fotografie de Mihaela Tulea din spectacol

Fotografie de Mihaela Tulea din spectacol

Adaptarea pentru film, realizată în 1966, a devenit celebră, avându-i în distribuție pe Richard Burton, Elizabeth Taylor, George Segal și Sandy Dennis, ambele actrițe fiind distinse cu Premiul Oscar pentru rolurile interpretate, în regia lui Mike Nichols.

Spectacolul se va desfășura în condiții de siguranță sanitară (dezinfectarea sălii, obligativitatea purtării măştii și a respectării distanţei dintre spectatori etc.), în conformitate cu reglementările în vigoare.

Capacitatea sălii va fi redusă la 30% din locuri.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută