Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2021
Zile si Nopti

COVER | Unde ne bucurăm de sporturi outdoor, iarna aceasta

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii COVER | Unde ne bucurăm de sporturi outdoor, iarna aceasta Share COVER | Unde ne bucurăm de sporturi outdoor, iarna aceasta


Avem norocul să ne putem bucura, chiar și în pandemie, de sporturile preferate din timpul iernii. Patinajul, în județul nostru, se poate practica în două locuri, dintre care un spațiu este chiar acoperit, putem schia sau putem merge și la săniuș, dacă ne e dor puțin de copilărie. În orice caz, opțiunile sunt nelimitate. Totul este să ne decidem să ieșim din casă.

Începutul lui 2021 a venit cu forțe proaspete și cu mai mult curaj, după un an care ne-a ținut mai mult în case. Având în vedere faptul că inclusiv sporturile în aer liber au acum reguli bine puse la punct, printre care mai ales portul măștii de protecție în orice moment, iarna a devenit implicit mult mai distractivă.

Sportivii profesionişti pot opta pentru zona Bâlea pentru schi, snowboard sau snowmobile. Pentru cei cărora însă li se pare această zonă prea dură, există pârtiile Arena Platoș și Oncești.

Complexul de pârtii Arena Platoş

Arena Platoş este situată în munții Cindrel, pe platoul Poiana Poplăcii, la 30 km de oraşul Sibiu şi la 1 km de intrarea în staţiunea Păltiniş. La baza pârtiilor se află Apres Ski Barul. Ideea este împrumutată și adusă la Păltiniș în Județul Sibiu din Austria fiind adaptată cerințelor turiștilor din România care doresc să-și petreacă vacanțele de iarnă la munte într-un mediu dinamic și distractiv.

Este un resort de schi adresat copiilor, juniorilor, părinților, bunicilor sau chiar celor care fac performanță pe schi sau snowboard.

Altitudine: 1368 m

Pârtia și Telescaunul Onceşti

Situată în centrul staţiunii Păltiniş, pârtia Onceşti, cu o lungime de aproximativ 1000 m, se adresează atât iubitorilor de schi cât şi celor de snowboard. Schiorii pot ajunge ușor în vârful pârtiei cu telescaunul. Telescaunul este funcțional din anul 1971. Instalația pe cablu dispune de 52 de scaune pentru câte 2 persoane. Viteza telescaunului este de 2m / secundă, lăsând timp amatorilor sporturilor de iarnă să admire peisajul.

Lungime: 1,2 km

Diferenţă de nivel: 241 m

Pârtii Gura Râului

Pârtia de la Gura Râului este o pârtie destul de nouă și aparține de județul Sibiu.

Pârtia Trecătoarea Lupilor este o pârtie albastră cu un nivel mic de dificultate și lungime de 700 de metri.

Pârtia Akela este o pârtie albastră cu un nivel mic de dificultate și lungime de 150 de metri.

Pârtia Colț Alb este o pârtie roșie cu un nivel mediu de dificultate și lungime de 700 de metri.

Săniuș în Sub Arini

La prima zăpadă sănătoasă din acest an, internetul a fost plin de poze din parcul Sub Arini, cu micuți alături de părinții lor, la săniuș. De dragul vremurilor trecute și, probabil pentru că era cel mai la îndemână loc pentru orășenii comozi, parcul s-a umplut de sănii, saci și alte mici invenții pentru cei care au vrut să se dea pe derdeluș.

„Pârtia” parcului este mereu deschisă și pregătită să primească sănii și râsete.

Patinoarele Sibiului

În municipiul Sibiu și în orașul Cisnădie sunt două patinoare, iar unul este acoperit. Cei care doresc să petreacă o oră pe gheață au de ales între cele două puncte amenajate, diferența fiind dată nu doar de prezența sau lipsa cortului, ci și de prețuri, mărimea patinoarelor și amplasare.

Patinoarul de la Sibiu este amplasat lângă parcul Sub Arini, fiind în aer liber. Zona este împărțită, fiind un spațiu desemnat doar începătorilor și un altul pentru restul patinatorilor. Conform regulilor, este permis accesul unui număr maxim de zece persoane în același timp pe patinoar, fiind impusă purtarea măștii de protecție în tot timpul petrecut aici.

Intrarea la patinoar costă 15 lei/ persoană, închirierea unei perechi de patine costă 10 lei, iar un antemergător este 15 lei.

Program:

luni-vineri 13:00-21:30

sâmbătă-duminică 10:00-21:30

Patinoarul de la Cisnădie este acoperit de un cort, încă de când a fost deschis pentru prima dată, asigurând o temperatură mai ridicată pentru patinatorii care aleg această locație.

Cu o suprafaţă de aproximativ 800 mp, patinoarul este deschis în fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri începând cu orele 16 până la orele 21:30, iar în weekend este deschis de la orele 14:30 până la 21:30.

Taxa de intrare la patinoar este de 5 lei/oră pentru copii şi 10 lei/oră pentru adulţi. Închirierea patinelor se face pe baza cărţii de identitate, iar preţul este de 5 lei/oră.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută