Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2021
Lifestyle

CityZen | ”Mănușile care ne protejează de distanța dintre noi” de Smaranda Bălan

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii CityZen | ”Mănușile care ne protejează de distanța dintre noi” de Smaranda Bălan Share CityZen | ”Mănușile care ne protejează de distanța dintre noi” de Smaranda Bălan


Oare  în vremuri nepandemice, fotografia lui Bernie Sanders și ale sale mănuși tricotate în Vermont, ar mai fi făcut înconjurul virtual al lumii?

După 11 luni de ațintit privirea asupra fiecărui pixel care definește acum universul nostru vizual, suntem avizi de orice strop de autenticitate care să ne demonstreze că viețile noastre nu s-au schimbat fundamental. Suntem într-o căutare subconștientă de mecanisme care să determine și alte reacții decât  îngrijorare și incertitudine -și suntem gata să luăm fiecare șansă care ni se oferă pentru a îi demonstra virusului că nu ne-am pierdut umorul, că încă mai știm să râdem, că sinapsele nu funcționează doar pe modul frică, ci și pe modul bucurie.

Ne căutăm mai des ca niciodată forme de escapism – și dacă ele se încăpățânează să se arate, le construim, mai simetric ca niciodată, doar să fim siguri pe promisiunea că preț de un închis de ochi, uităm cum e să citim despre e rata de  pozitivare, de statistica zilei, de vii, de morți, de vaccinați.

Nu mai mergem acum în cinematografe sau restaurante , dar avem nevoie mai mult decât oricând  de timp petrecut agreabil, de rutina socializării, de conectarea plăcută și fără pretenții  la o cafea, de râsul public, de râsul colectiv, de umanitatea din noi , așa cum arată ea când ne strângem laolaltă, pe terase, în grădini de vară, în săli, în piețe, la film sau teatru.

Mănușile de lână ale lui Bernie ,de la ceremonia de investire a noului președinte american , au făcut pentru micile ecrane ceea ce doar marile ecrane au reușit: au creat un blockbuster de moment, au unit într-un teambuiding  online spectatori necunoscuți din întreaga lume, ne-au globalizat umorul și ne-au transformat într-un public expus la o experiență care ne face plăcere,  așa cum numai marii actori reușesc.

Viralizând mănușile lui Bernie, ne-am aplaudat pe noi.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută