Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2021
Zile si Nopti

Ciprian Ștefan despre proiectul de restaurare a Casei Artelor: ”Va genera un liant între meșteșugari și inima orașului istoric”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ciprian Ștefan despre proiectul de restaurare a Casei Artelor: ”Va genera un liant între meșteșugari și inima orașului istoric” Share Ciprian Ștefan despre proiectul de restaurare a Casei Artelor: ”Va genera un liant între meșteșugari și inima orașului istoric”


Muzeul ASTRA a lansat joi, în mod oficial , Proiectul Restaurarea si revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor – Centru de activități și resurse regionale (C.A.R.R.). Investiția, în valoare de 2.4 milioane de euro va deveni un hub pentru ateliere interactive, animate de prezența meșterilor, cu posibilitatea atragerii de venituri pentru muzeu.

La evenimentul organizat în Piața Mică a Sibiului au participat înalți demnitari din cadrul Guvernului României, Ministerului Culturii, Consiliului Județean Sibiu și reprezentanți ai muzeului din Sibiu.

”Proiectul lansat azi de Muzeul ASTRA este veriga care unește promovarea patrimoniului nostru cultural cu valorizarea resurselor vii pe care județul nostru le are prin munca neobosită a meșterilor și a creatorilor populari. Aceștia duc cu pasiune mai departe generațiilor viitoare datinile, obiceiurile și credințele, dar și meserii din străbuni, iar nevoia de a le oferi atât un spațiu creativ dedicat special lor, cât și sprijin în pregătirea profesională, prin consolidarea antreprenorialului cultural, sunt esențiale în definirea identității noastre, în creșterea nivelului de educație și în promovarea județului Sibiu.Felicit întreaga echipă de proiect din cadrul Muzeului ASTRA care, încă o dată, a demonstrat că este un promotor și un veritabil ambasador al culturii, al tradiției, puternic ancorat în realitatea contemporană”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Potrivit directorului Astra, după renovarea, Casa Artelor va deveni un hub pentru ateliere interactive, animate de prezența meșterilor, și va genera venituri pentru muzeu.

,,Ne aflăm într-un moment în care suntem nevoiți să insistăm pe fapte concrete și să ducem mai departe puterea exemplului. Proiectul de restaurare a Casei Artelor va genera un liant între meșteșugari și inima unui oraș istoric, cum este Sibiul, o urbe de nivel european. Va genera conexiuni puternice bazate pe tradițiile multiculturale. Casa Artelor va deveni un hub pentru ateliere interactive, animate de prezența meșterilor. Totodată trebuie menționată aici și importanța economică pe care o va avea un astfel de spațiu. Perioada grea a pandemiei ne-a afectat pe toți, implicit și pe meșterii tradiționali. Așadar, Casa Artelor va fi cu siguranță un real generator de venituri sustenabile pentru cei care duc tradițiile mai departe, dar și o sursă de obiecte utile și de calitate pentru localnici și turiști deopotrivă. Implementarea unui astfel de proiect major, cu sprijinul UMP, este un real exemplu de bune practici în managementul cultural. In același timp, proiectul va genera o serie de resurse pentru județul Sibiu, acoperind cu succes nevoile identificate în dezvoltarea unui turism cultural de calitate, plasarea pe piața muncii a resursei umane cu competențe certificate pentru interventiile specifice in arhitextura vernaculară și urbană, istorică, și probabil o șansă a ruralității. Colaborarea cu partenerul din Norvegia va genera, sperăm noi, o strategie asumată la nivelul autorității, iar la nivel național, un exemplu de bună practică. Imi asum astfel o nouă etapă în misiunea pe termen lung a Muzeului ASTRA.”, a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută