Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/01/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Cum va arăta anul 2021 pentru Teatrul Gong: doar 3 spectacole noi și fără Festivalul Tânăr și Sibiu Magic Show

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Cum va arăta anul 2021 pentru Teatrul Gong: doar 3 spectacole noi și fără Festivalul Tânăr și Sibiu Magic Show Share Cum va arăta anul 2021 pentru Teatrul Gong: doar 3 spectacole noi și fără Festivalul Tânăr și Sibiu Magic Show


Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Gong” Sibiu va produce în acest an doar trei spectacole noi, jumătate din ceea ce şi-a propus iniţial, şi va renunţa la cele două mari evenimente – ”Festivalul Tânăr de la Sibiu” şi ”Sibiu Magic Show”, din cauza pandemiei de COVID-19 şi a unui buget care este posibil să fie diminuat, a declarat, pentru AGERPRES, directorul teatrului, Adrian Tibu.

„Suntem într-o situaţie ingrată, pentru că teatrul are nevoie de contact uman, iar această pandemie ne ţine la distanţă de ceea ce ne e drag. Dar avem încredere că anul acesta va fi mai blând cu noi toţi, chiar dacă următoarele 6 luni vor fi cele mai dificile de până acum. Pe lângă criza sanitară, ne confruntăm şi cu un vid economic. În momentul de faţă reanalizăm întregul program, având în vedere un inevitabil al treilea val de infectări şi o închidere iminentă a teatrului. Se pare că bugetul pentru cultură va fi unul puternic diminuat anul acesta, aşadar trebuie să găsim oportunitatea şi eficienţa în orice acţiune planificată. Noi am decis să renunţăm la organizarea celor două mari festivaluri ale noastre (Festivalul Tânăr de la Sibiu şi Sibiu Magic Show). De asemenea, anul acesta nu vom mai produce şase spectacole noi, aşa cum planificasem, ci doar trei. Aşadar, preconizăm un an cu proiecte mai mici, de revenire a publicului în sală”, a explicat Adrian Tibu.

„Cea mai mare provocare a anului trecut a fost să menţinem un contact direct cu publicul nostru, reconfigurând evenimente în mediul online. În 2020, am prezentat 179 de evenimente la sediu, dar şi alte 240 de difuzări online (fie că vorbim de spectacole, ateliere, poveşti video sau podcasturi). Pentru noi e important să nu fim doar o vitrină cu spectacole, ci un teatru conectat la realităţile comunităţii din care facem parte. Să spunem poveşti care să ne poată defini ca generaţie, iar teatrul pentru public tânăr e cu atât mai important acum cu cât valorile şi ideile copiilor sunt încă în formare, iar teatrul are o componentă educaţională şi de incluziune socială foarte importantă în dezvoltarea unei gândiri critice”, a mai arătat directorul de la Teatrul „Gong” din Sibiu, Adrian Tibu.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută