Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/01/2021
Lifestyle

Ce s-a întâmplat în urmă cu 162 de ani de a transformat ziua de 24 ianuarie într-o zi de mare sărbătoare?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ce s-a întâmplat în urmă cu 162 de ani de a transformat ziua de 24 ianuarie într-o zi de mare sărbătoare? Share Ce s-a întâmplat în urmă cu 162 de ani de a transformat ziua de 24 ianuarie într-o zi de mare sărbătoare?


La 24 ianuarie 2021 se împlinesc 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Acest eveniment istoric important este cunoscut și ca “Unirea Mică”. Unirea Principatelor Române reprezintă un pilon de bază pentru înfăptuirea statului național unitar român.

La 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales drept domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/ 5 februarie devine și domn al Munteniei. Dorința arzătoare a românilor de a se uni într-un singur stat s-a transpus în fapte la 1 decembrie 1918 când a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Programul în 7 puncte denumit “Prinţipiile noastre pentru reformarea patriei” a fost formulat de revoluționarii moldoveni la 12/24 mai 1848. Acesta cuprindea țelul românilor, cel al unirii Țării Românești cu Moldova într-un singur stat.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută