Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/01/2021
Eat & Drink

Cel mai bine cotat restaurant sibian de către ghidul Gault Millau s-a închis definitiv: ”O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în Sibiu”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Cel mai bine cotat restaurant sibian de către ghidul Gault Millau s-a închis definitiv: ”O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în Sibiu” Share Cel mai bine cotat restaurant sibian de către ghidul Gault Millau s-a închis definitiv: ”O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în Sibiu”


Proprietarii restaurantului Syndicat Gourmet, unul dintre cele mai apreciate din Sibiu, au anunțat sâmbătă închiderea definitivă a localului.

 

”Timpul mort oferit cu generozitate de pandemie ne-a permis să ne uitam la ce am realizat în ultimii fix 7 ani de când am intrat în spațiul de pe Târgului 10 pentru renovare și 6 ani jumate de Syndicat Gourmet. Mai mult împins si târat de prieteni și de un partener grozav – chef Ioan Bebeșelea a început să lucreze la visul sau de a avea propriul restaurant în Sibiu – inițial axat pe mâncare indiană.

Al doilea mare moment este 2015 și declicul din cadrul Festivalului Transilvania Gastronomica – întoarcerea la gusturile copilariei de prin caietele de rețete de familie și rețetele găsite prin monografii de sate înșirate pe dealurile Sibiului. Așa s-a născut “The new old Transylvanian cuisine” – o reinterpretare modernă cu rozinchine, rabarbăr, macriș și păsat în rolurile principale. Bucătaria a devenit un loc de studiu și întâlnire pentru tineri bucatari ca @Dani Joa (young chef award 2017), Gheorghe Mugur Mihai, care vor duce mai departe această direcție a noii bucătării transilvane.

Recunoașterea eforturilor a venit odata cu “Best of Teroir award” în 2019 din partea Go&Mio, un premiu meritat pe deplin de întreaga echipa Syndicat Gourmet – pe care îl impărțim cu fiecare om care ne-a trecut vreodată pragul și a apreciat bucatele noastre, cu fiecare producător local care ne-a pus deoparte primele urzici sau cele mai dulci gutui, cu fiecare bucătar venit în vizită, care ne aducea o vorbă bună sau un sfat. Cu toții – am pus bazele actualei bucătării transilvane – acest amestec fantastic de nou și vechi ce are la baza cea mai bogata selecție de produse pe care un bucătar le poate visa în bucătarie – produsele și ingredientele ardelenești.

Al patrulea act. Ultimul în Sibiu. Acel dream bigger din titlu implică o schimbare. O nouă aventură ne așteaptă, dar nu în orașul în care am început să visăm și unde ne-ați primit cu brațele deschise”, au transmis reprezentanții restaurantului într-o postare pe pagina de facebook a localului.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută