Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/01/2021
Artă & Cultură Viața Orașului

Filarmonica de Stat Sibiu și ARTmania, decorate cu medalia ”Meritul Cultural” de președintele Iohannis

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Filarmonica de Stat Sibiu și ARTmania, decorate cu medalia ”Meritul Cultural” de președintele Iohannis Share Filarmonica de Stat Sibiu și ARTmania, decorate cu medalia ”Meritul Cultural” de președintele Iohannis


Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat din Sibiu, a fost prezent la Palatul Cotroceni pentru a accepta medalia oferită instituției, de către președintele României.

Klaus Iohannis a înmânat, de Ziua Culturii Naționale, mai multe medalii principalilor operatori culturali ai României, pentru efortul depus în ultimul an, în special în perioada pandemiei. În semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea culturii țării noastre, pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin cultură a publicului de toate vârstele, dovedind excelență la nivel național și internațional, i s-a conferit ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor Filarmonicii de Stat din Sibiu.

„A devenit o frumoasă tradiție ca la fiecare început de an să primim la Palatul Cotroceni o serie de personalități culturale ale României care, cu talent și profesionalism, sporesc patrimoniul cultural al națiunii noastre. Distincțiile oferite astăzi unor instituții publice, unor operatori culturali privați sau artiști independenți onorează creativitatea și dedicarea de care a dat dovadă sectorul cultural, în menținerea activă a legăturilor artelor cu publicul, pentru a găsi soluții la constrângerile pandemiei. În războiul împotriva virusului, prin eforturile și dăruirea dumneavoastră, muzele nu au tăcut. Faptul că de Ziua Culturii Naționale primiți recunoașterea Statului Român pentru contribuția pe care o aduceți artelor, este o expresie în plus a prețuirii de care vă bucurați”, a transmis președintele după înmânarea medaliilor.

De asemenea, Codruța Vulcu, fondator ARTmania, a primit medalia Meritul Cultural clasa a III-a.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută