Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/01/2021
Artă & Cultură

Înseninare și Premiul Dă-te mare!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Înseninare și Premiul Dă-te mare! Share Înseninare și Premiul Dă-te mare!


 

Pe data de 31 ianuarie 2021, MARe/Muzeul de Artă Recentă, alături de partenerii și de sponsorii evenimentului, Volvo și Fundația Spandugino, va decerna premiul Dă-te mare!, în cadrul evenimentului Înseninare.

Premiul de 7.000 de euro va reveni unuia dintre artiștii prezentați în expoziția Din senin

În acest sens, vineri, 15 ianuarie, ora 16:00, la sediul MARe/Muzeul de Artă Recentă din bulevardul Primăverii nr. 15, sector 2 București, va fi organizată o conferință de presă la care vor participa reprezentanți din partea Ministerului Culturii, din partea sponsorilor Volvo România și Fundația Spandugino, precum și din partea Fundației MARe.

Evenimentul Înseninare este organizat de MARe/Muzeul de Artă Recentă, cu susținerea Ministerului Culturii

Partener instituțional: Goethe-Institut București. Sponsori oficiali: Volvo România și Fundația Spandugino. Parteneri media: Radio România Cultural și Zile și Nopți

Înseninare și Premiul Dă-te mare!

Pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Fundația MARe/Muzeul de Artă Recentă lansează o campanie fără precedent în cultura noastră: votarea de către public a lucrării care va primi premiul Dă-te mare!

Premiul va fi decernat pe 31 ianuarie unuia dintre cei 48 artiști prezenți în expoziția Din senin! artistul premiat fiind astfel încurajat să producă o nouă lucrare, pe care o poate expune la MARe în perioada 15-28 februarie 2021, ca inserție excepțională în interiorul expoziției Din Senin

Premiul Dă-te mare! va fi acordat prin votul publicului, care se va derula în perioada 15-25 ianuarie, online și offline, potrivit regulamentului. Votul publicului va fi acompaniat de votul echipei curatoriale MARe – Carola CHIȘIU, Antonia IORDACHE, Erwin KESSLER, Ioana ȘERBAN și Cristian VECHIU.

Prin campania de votare lansată de Ziua Culturii Naționale, Fundația MARe continuă să sprijine arta românească actuală, să revitalizeze scena culturală post-COVID, dar mai ales să deschidă porțile MARe participării și implicării publicului larg, angajat direct în aprecierea și susținerea artei timpului său.

Decernarea premiului Dă-te mare! este cel mai important moment din seria de acțiuni care se vor desfășura între 15 și 31 ianuarie, în cadrul amplului program Înseninare.

Înseninare încununează unul dintre cele mai ambițioase programe ale Muzeului de Artă Recentă. În contextul epidemiei din 2020, în urma unei campanii de achiziții de artă contemporană românească intitulată E Albastră! (10 mai-10 iunie 2020), Fundația MARe/Muzeul de Artă Recentă a achiziționat 82 de lucrări de la 48 de artiști din România.

Din luna octombrie 2020 MARe a prezentat lucrările achiziționate, în cadrul expoziției (și în catalogul bilingv) Din senin! Expoziția poate fi vizitată până pe 28 februarie 2021.  

În cadrul programului Înseninare, pe 17 și 24 ianuarie, departamentul de programe educative MARe (Elena GHIȚOIU și Ana LĂZĂRESCU) va susține o serie de tururi și ateliere dedicate copiilor și adolescenților, care vor aborda teme și motive, tehnici și materiale artistice prezente la artiștii din expoziția Din Senin, dar și aspecte geo-culturale, precum harta localităților din România de unde provin artiștii și orașele din întreaga lume din care au venit ofertele de la diaspora artistică românească. 

Pe 31 ianuarie va fi organizată o mini-expoziție cu lucrările realizate de copii, în conexiune cu acordarea premiului Dă-te mare! Cea mai bună lucrare din această mini-expoziție va fi premiată de echipa MARe, urmând ca cel care va câștiga să beneficieze de ateliere gratuite pentru tot restul anului 2021.  

Pe 16 și 27 ianuarie vor avea loc două tururi ghidate, ținute de curatorul Ioana ȘERBAN pentru publicul care va dori să cunoască mai în detaliu lucrările și artiștii din expoziție, și felul în care lucrările respective se raportează la colecția permanentă MARe. 

Premiul Dă-te mare! va fi decernat pe 31 ianuarie 2021 în cadrul unui eveniment special la care va fi invitat Ministrul Culturii și alte personalități și care va putea fi urmărit live online pe pagina Facebook a Muzeului MARe.

Premiul va fi decernat de gimnasta Andreea Răducan, multiplu medaliată la campionatele mondiale și europene de gimnastică și la Jocurile Olimpice.

Înseninare este un program al Fundației MARe/Muzeul de Artă Recentă, realizat în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii și al sponsorului oficial Volvo România.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Goethe Institut București, iar partenerii media sunt Radio România Cultural și publicația Zile și Nopți. 

Informații detaliate despre Înseninare și regulamentul premiului MARe vor fi disponibile pe site-ul www.mare.ro sau la adresa de email office@mare.ro

Persoane de contact:

Cristian VECHIU, curator, coordonator de proiect.

Email: cristian.vechiu@mare.ro , telefon 0747.336.504

Silviu DANCU, PR

Email: silviu.dancu@mare.ro, telefon 0760.259.634

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.