Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 06/01/2021
Film

Wonder Woman 1984, ținta principală a pirateriei online

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Wonder Woman 1984, ținta principală a pirateriei online Share Wonder Woman 1984, ținta principală a pirateriei online


“Wonder Woman 1984” a deschis un nou capitol pentru industria cinematografică, într-o eră în care filmele de la Hollywood cu bugete uriașe debutează în paralel și pe platforme de streaming.

Dar trage un semnal de alarmă pentru o problemă în plină dezvoltare care afectează studiourile pe măsură ce planifică lansările filmelor online: pirateria.

Conform QZ, filmul cu supereroi, ce a debutat pe 25 decembrie în cinematografe, și în paralel pe platforma de streaming HBO Max, este oficial cea mai mare țintă a pirateriei online.

Producția DC a vizat aproape 10% din totalul de descărcări ilegale de filme si seriale în ziua lansării, potrivit tracker-ului de piraterie TorrentFreak.

Blogul nu a divulgat statistici specifice, dar a spus că Wonder Woman 1984 a fost descărcat ilegal de „milioane” de ori prin intermediul site-urilor torrent. O mare parte din piraterie provenind din SUA și India, menționeză aceeași sursă citată.

CITESTE ȘI: Wonder Woman 1984 va fi lansat în România la jumătatea lunii ianuarie

 

Studiourile devin vulnerabile în fața piratieriei odată cu lansările în paralel din cinema și online

WarnerMedia spune că filmul a depășit așteptările pentru vizionarea pe HBO Max, triplând cantitatea zilnică de ore de vizionare pe platformă în ziua lansarii.

Tehnologia anti-piraterie nu poate ține pasul cu progresele în domeniul pirateriei, în timp ce măsurile legale s-au dovedit a fi un factor ineficient de descurajare. Pirateria reduce veniturile filmelor, dar nu a reprezentat un obstacol la fel de mare pentru filmele cu buget mare, deoarece înainte ele au fost lansate exclusiv în cinematografe, înainte ca o versiune de calitate să ajungă pe internet pentru distribuție ilegală.

Pe măsură ce studiourile de la Hollywood își lansează filmele și pe serviciile de streaming, e posibl să asistăm la o luptă fără precedent cu pirateria online, studiourile devenind din ce în ce mai vulnerabile în fața furtului digital. Deși sunt conștiente de problemă, încă nu s-a găsit o soluție, dar rămâne să urmărim subiectul îndeaproape.

Seria Disney+, The Mandalorian, a fost cel mai piratat serial din 2020.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.