Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/01/2021
Artă & Cultură / Teatru

Teatrul de Comedie împlinește 60 de ani

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul de Comedie împlinește 60 de ani Share Teatrul de Comedie împlinește 60 de ani


Pentru Teatrul de Comedie anul 2021 marchează 60 de ani de activitate, pe care îi va sărbători într-un mod cu totul inedit, adaptat condițiilor actuale. O privire retrospectivă asupra istoriei Teatrului va demonstra însă, că acesta a avut curajul să își înceapă activitatea și nu de puține ori să o continue, în situații deloc ușoare. În seara de 5 ianuarie 1961 a avut loc primul spectacol al Teatrului nou înființat în Centrul Vechi al capitalei și de atunci, producțiile memorabile și evenimentele inedite au bucurat spectatori din întreaga țară și din străinătate.

Teatrul de Comedie împlinește 60 de ani

Anul acesta vă invităm la o aniversare online, pe pagina noastră de Facebook (TeatrulComedie) și Instagram (teatrul.de.comedie), marți 5 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00. Pentru Teatrul de Comedie, ocazia de a sărbători virtual înseamnă și bucuria de a fi împreună într-un număr mult mai mare și pentru mai mult timp, alături de prieteni, spectatori fideli, viitori spectatori, cronicari, jurnaliști, echipa artistică și administrativă.

Programul se va desfășura pe durata întregii zile de 5 ianuarie și va include o serie de proiecte difuzate în premieră, precum: Revizitări ale marilor dramaturgi, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, un proiect care aduce în primplan texte inedite ale dramaturgiei românești prin lecturi susținute de actorii Teatrului de Comedie (primul episod va fi dedicat lui George Ciprian și va cuprinde o povestire din volumul Măscărici și mâzgălici, în lectura actorului Marius Florea Vizante), spectacol lectură după textul Ultima iubire a lui Cezar de Horia Gârbea, regia Dragoș Huluba, debutul sketch show-ului Meniul zilei de Bogdan Cotleț și Dan Rădulescu, dar și difuzarea unor videoclipuri speciale care reamintesc momente memorabile din istoria Teatrului.

PROGRAM 5 ianuarie 2021
12.00 Cuvânt deschidere George Mihăiță
13.00 Comedie stories
#BestOF Teatrul de Comedie
13.30 Amintiri din Teatru – episodul 1
14.30 Amintiri din Teatru – episodul 2
15.00 Then&Now remember „Celebrul 702” (1961) cu Lamia Beligan „Afară, departe, pe câmp” (2020) cu Cătălin Ștefănescu
15.30 Amintiri din Teatru – episodul 3
16.00 Spectacol lectură
„Ultima iubire a lui Cezar” de Horia Gârbea, regia Dragoș Huluba spectacol lectură; cu: Delia Nartea, Simona Stoicescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Dan Rădulescu, Răzvan Krem Alexe
16.30 Amintiri din Teatru – episodul 4
17.30 Remember Ziua Teatrului
#BestOF Gala Teatrului de Comedie
18.15 Amintiri din Teatru – episodul 5
19.00 Revizitări ale marilor dramaturgi
Episodul 1 „Protecție” de George Ciprian, în lectura lui Marius Florea Vizante Concept: Vlad Massaci și Iuliana Vîlsan Editare video: Daniel Paul Ciobanu În parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române
19.30 Amintiri din Teatru – episodul 6
20.00 Meniul zilei – Sketch show
Episodul 1 cu: Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Anghel Damian, Liviu Pintileasa, Alex Conovaru, Mirela Zeța, Serban Georgevici, Ilona Brezoianu, Ana Maria Turcu, Silviu Debu, Ruxandra Grecu
20.30 Amintiri din Teatru – episodul 7
21.00 Comedia Remix
Difuzarea documentarului despre înființarea Teatrului de Comedie, realizat în anul 2014 de Cristina Modreanu și Maria Drăghici în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută