Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/12/2020
Lifestyle / Sport

Sibiul pe urmele Clujului: Calea Dumbrăvii va avea piste sigure pentru biciclete și bandă dedicată pentru autobuze

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Sibiul pe urmele Clujului: Calea Dumbrăvii va avea piste sigure pentru biciclete și bandă dedicată pentru autobuze Share Sibiul pe urmele Clujului: Calea Dumbrăvii va avea piste sigure pentru biciclete și bandă dedicată pentru autobuze


În 30 decembrie, primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru execuția lucrărilor pe Calea Dumbrăvii, tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu și strada Ludoș. Acesta s-a semnat cu firma SC Terra Building SRL Sibiu, reprezentată de domnul Bacilă Stefan Mihai, director general, firma câștigând contractul în urma unei proceduri de achiziție la care s-au prezentat doi ofertanți. Valoarea contractului este de 18,7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile obținute de Primăria Sibiu.

Firma contractată va realiza lucrările propriu-zise în termen de 14 luni de la data emiterii ordinului de începere, acesta urmând să se emită în luna martie 2021.

Amenajări SMART pentru o mobilitate mai prietenoasă cu mediul:

  • De-a lungul străzii, de la bulevardul Mihai Viteazu și până la strada Ludoș din cartierul Valea Auriese vor amenaja 2,4 km de piste sigure pentru biciclete, în dublu sens, pe o parte a străzii, separate de traficul auto prin borduri. Pentru a asigura și accesul la o bicicletă, în zonă se vor crea două centre de închiriere a bicicletelor în cadrul proiectului Sibiu Bike City, în curs de realizare și acesta. De asemenea, de-a lungul străzii se vor monta și rastele pentru biciclete.
  • Bandă dedicată exclusiv autobuzelor, pe tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu și strada Siretului și permiterea circulației autobuzelor în sensul invers traficului auto, dinspre b-dul Mihai Viteazu spre strada Siretului. Astfel va crește viteza de deplasare a mijloacelor de transport public, care vor avea condițiile să respecte programul de circulație mai îndeaproape. De asemenea, proiectul include amenajarea a trei noi stații de autobuz. Precizăm, de asemenea, că pe traseul nr. 13 care tranzitează Calea Dumbrăvii se vor introduce autobuze electrice, care se vor achiziționa printr-un alt proiect realizat de Primăria Sibiu în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. În acest mod, Municipiul Sibiu continuă măsurile concrete pentru reducerea emisiilor nocive generate de traficul auto.
  • Reamenajarea trotuarelor, încurajând astfel deplasarea pe jos și plimbările spre o zonă de agrement importantă a Sibiului: Zoo – Muzeul Astra. Trotuarele vor avea o lățime generoasă, între 2 și 2,5 metri. Acestea vor fi prevăzute la intersecția cu traficul auto și pistele pentru biciclete cu un sistem de ghidare pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, la intersecții se vor crea rampe de acces între trotuar și carosabil. Trotuarele vor fi mărginite de zone verzi: aproximativ 10.000 mp de gazon și arbuști și peste 200 de arbori. Pe ambele trotuare vor fi amplasate coșuri stradale de gunoi și bănci cu spătar, două dintre acestea fiind smart

LUCRĂRI AMPLE PENTRU MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII STRĂZII:

  • Reabilitarea rețelei de distribuției a apei pe tronsonul cuprins între strada Privighetorii și bulevardul Mihai Viteazu și extinderea acesteia între strada Nicolae Filimon și bulevardul Mihai Viteazu.
  • Realizarea unei rețele de canalizare menajeră între strada Nicolae Filimon și strada Alexandru Vlahuță
  • Execuția unei rețele de canalizare pluvială între strada Panait Cernea și strada Ioan Slavici.
  • Realizarea canalizației subterane pe tronsonul dintre Cimitir și intersecția cu str. Ludoș pentru coborârea cablurilor suspendate. Menționăm că pe tronsonul dintre bulevardul Mihai Viteazu și Cimitir canalizația a fost creată deja pe un proiect realizat anterior de Primărie
  • Modernizarea sistemului de iluminat public prin instalarea a 170 de stâlpi noi, echipați cu corpuri de iluminat cu LED
  • Modernizarea carosabilului, sensul unic de circulație al autoturismelor fiind menținut
  • Amenajarea a aproximativ 200 de locuri parcare pe aliniamentele străzii.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.