Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/12/2020
Muzică

Recital de pian – Pietro Bonfilio Facebook Live

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Recital de pian – Pietro Bonfilio Facebook Live Share Recital de pian – Pietro Bonfilio Facebook Live


Stagiunea camerală on line a Filarmonicii George Enescu propune pentru seara zilei de duminică, 6 decembrie, un recital de pian susținut de pianistul italian Pietro Bonfilio.

Filarmonica George Enescu, Ateneul Român Duminică, 6 decembrie, ora 19, Online cu Facebook Live

Recital de pian Pietro Bonfilio

Program: D. Șostakovici – Trei dansuri fantastice, op. 5, G. Martucci – Tarantella, op. 44, P. Constantinescu – Joc Dobrogean (Toccata), M. Musorgski – Tablouri dintr-o expoziție

Recital organizat în colaborare cu Institutul Italian de Cultură București

Pietro Bonfilio

Pianistul italian Pietro Bonfilio s-a născut în anul 1990 în Scansano, un sat din Toscana. A fost student la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano. Urmează apoi cursurile unui masterat la Conservatorul Regal din Scoția. A avut șansa să studieze cu maeștrii precum Vincenzo Balzani, Lang Lang, Michele Campanella, Victor Sangiorgio, Jean‐Marc Luisada, Giuseppe Andaloro.

Pietro Bonfilio a susținut concerte în SUA (Carnegie Hall în New York), Anglia, Israel (Jerusalem Music Centre, Conservatorul de muzică din Tel Aviv), în multe alte orașe din Suedia, Norvegia, Germania (Berlin Ernst Reuter Saal), Fanța, Scoția (Royal Concert Hall of Glasgow), România ( Festivalul de pian de la Piatra Neamț), Mexico (Centrul Cultural Bicentenario din Mexico City), Cambodgia, Honk Kong, Thailanda, Turcia… Prezențele sale în țara natală sunt numeroase și pianistul a putut fi aplaudat de multe ori pe scena Teatrului alla Scala din Milano, în palate din Florența, Venezia și Neapole.

În anul 2017 apare primul CD sub egida Brilliant Classics dedicat compozitorului rus Dimitri Kabalevsky. Urmează o a doua apariție discografică la Suonare Records, care cuprinde lucrări semnate de compozitori ruși din secolul al XIX-lea.

Recital de pian - Pietro Bonfilio Facebook Live

Recitalul pianistului poate fi urmărit on line pe Facebook https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/ și pe canalul YouTube

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută