Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/12/2020
Muzică

„Motanul încălțat” și „Tosca” transmise online de Opera Națională București cu ocazia Sfântului Nicolae

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Motanul încălțat” și „Tosca” transmise online de Opera Națională București cu ocazia Sfântului Nicolae Share „Motanul încălțat” și „Tosca” transmise online de Opera Națională București cu ocazia Sfântului Nicolae


Opera Națională București va transmite online spectacolele „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu și „Tosca” de Giacomo Puccini, cu ocazia zilei Sfântului Nicolae, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.

Cele două lucrări celebre vor fi transmise online pe site-ul instituției, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ și pe canalul de Youtube a Operei Naționale București, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB.

Motanul încălțat

În așteptarea lui Moș Nicolae, propunem copiilor o poveste cu tâlc și îi invităm în lumea basmelor pentru a viziona împreună „Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu, sâmbătă, 5 decembrie, începând cu ora 17:00. Povestea motanului năzdrăvan ce folosește nenumărate trucuri pentru a obține putere, bogăție și mâna unei prințese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru și film, ci și pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

„Motanul încălțat” și „Tosca” transmise online de Opera Națională București cu ocazia Sfântului Nicolae

Tosca

Opera Națională București rezervă seara de 6 decembrie, de la ora 19:00 unei creații muzicale cu parfum puccinian. Spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, este o invitație lirică a uneia dintre cele mai pasionale și tragice povești de dragoste. „Tosca” este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume și o poveste „roller coaster” în care iubirea, lăcomiea, crima și intriga politică se împletesc perfect. Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu și-a pierdut farmecul nici după mai bine de un secol de la premiera mondială.

„Motanul încălțat” și „Tosca” transmise online de Opera Națională București cu ocazia Sfântului Nicolae

Înregistrările vor fi disponibile în site-ul oficial al instituției, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB; fiind accesibile publicului doar pe durata difuzării fiecărui spectacol.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută