Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/12/2020
Artă & Cultură

APEL SOLIDARITATE. Problema Gestiunii colective a drepturilor de autor

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii APEL SOLIDARITATE. Problema Gestiunii colective a drepturilor de autor Share APEL SOLIDARITATE. Problema Gestiunii colective a drepturilor de autor


Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

APEL SOLIDARITATE. Problema Gestiunii colective a drepturilor de autor

@Vedere din expoziția Triaj (10.11.2016 – 01.04.2018), credit foto: Nicu Ilfoveanu / MNAC

Prin inițierea unei așa-zise negocieri la care au fost invitați exclusiv parteneri irelevanți pentru subiectul în cauză, Visarta și ORDA au trezit pe bună dreptate suspiciunea că se dorește promovarea unei agende care nu concordă cu interesele celor care doresc să dezvolte o cultură liberă în România.

MNAC salută și sprijină inițiativa Ministrului Culturii de a crea un grup de lucru format din experți în management cultural și în dreptul de autor, care să armonizeze legislația europeană cu cea națională, și să creeze un cadrul legislativ pentru apărarea simultană a drepturilor creatorilor și a drepturilor instituțiilor a căror misiune este promovarea acestora, evitându-se astfel pericolul unui conflict artificial care ar duce la un blocaj în activitățile sectorului cultural în ansamblul său. Vom reveni cu noi informații pe măsură ce speța va evolua.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută