Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/12/2020
Zile si Nopti

Expoziție dedicată fotografiei montane de epocă, la Palatul Brukenthal din Piața Mare

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Expoziție dedicată fotografiei montane de epocă, la Palatul Brukenthal din Piața Mare Share Expoziție dedicată fotografiei montane de epocă, la Palatul Brukenthal din Piața Mare


Expoziția de față, prima dintr-o serie dedicată fotografiei montane de epocă, dorește să fie o scurtă prezentare comparativă între turismul montan și viața de zi cu zi a locuitorilor din zona de munte a României, în prima jumătate a secolului XX.

Imaginile, atent selecționate, ne trimit cu gândul în timp și spațiu pe muntele încă sălbatic și curat de la începutul veacului trecut. Ne transpun, cu ajutorul imaginației, în ghetele unui turist de atunci aflat pe potecile din Ceahlău, Rarău, Bistra, Herculane, Bicaz s.a.m.d., unde, pe lângă minunatele peisaje putem întâlni și locuitori ai acestor zone (aflați la muncile zilnice) și alți turiști (bine echipați pentru acea perioadă).

Fotografiile inedite prezentate în cadrul evenimentului au fost prelucrate la atelierul fotografului sibian Emil Fischer în prima jumătate a secolului XX, și fac parte dintr-o colecție de peste 8000 de piese (cu tematică variată), aflată azi în grija specialiștilor din Muzeul Național Brukenthal.

Expoziția: 

Pe acoperișul României.

Turismul montan și viața la munte, la începutul veacului trecut.

 

Locul de desfășurare: Cabinetul de cartografie, Palatul Brukenthal, Piața Mare, nr. 4
Durata: 4-31 decembrie 2020

Curator: Sergiu Mihail Chideșa

Colaboratori: Mihu Cristina, Alexandra Maria Gălăbuț, Bogdan Runcan

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută