Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/12/2020
Muzică

Premieră Beethoven într-un concert live la Filarmonica „George Enescu”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Premieră Beethoven într-un concert live la Filarmonica „George Enescu” Share Premieră Beethoven într-un concert live la Filarmonica „George Enescu”


Un program integral Beethoven va fi interpretat live, joi, 3 decembrie 2020, de la ora 19.00, de Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de  dirijorul englez Jonathan Berman, pe scena Ateneului Român.

Premieră Beethoven într-un concert live la Filarmonica „George Enescu”

Concertul va fi transmis pe canalele online în cadrul Anului Beethoven, pentru a celebra 250 de ani de la nașteriea celebrului compozitor german. Programul este alcătuit din Trei Equali pentru patru tromboane, WoO 30, Serenada pentru flaut și orchestră, op. 25 – adaptare de Sorin Petrescu după Serenada pentru flaut, vioară și violă, și Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93.

Premieră Beethoven într-un concert live la Filarmonica „George Enescu”

Jonathan Berman, Copyright George Garnier

 „Ludwig van Beethoven, supranumit Titanul în literatura de specialitate, este considerat o figură cardinală în evoluția muzicii tuturor timpurilor, fiind un întemeietor al unei noi generații de muzicieni și al unei alte atitudini față de creațiile compozitorilor. Pentru a omagia aceste ipostaze ale marelui compozitor, ne bucurăm ca la acest început de decembrie să prezentăm două lucrări interpretate în premieră la Ateneul Român”, apreciază Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu”. Astfel, joi, se va interpreta live, la Ateneul Român, în primă audiție în România,  Trei Equali pentru patru tromboane și, de asemenea, va fi prezentat un aranjament original, Serenada pentru flaut și orchestră, cu solistul Ion Bogdan Ștefănescu.

„Serenada de Beethoven are două versiuni realizate de compozitor, una pentru flaut, vioară, violă, op. 25 și alta pentru flaut și pian, op. 41. Varianta pentru flaut și orchestra de coarde, prezentată de Filarmonica George Enescu, aparține pianistului Sorin Petrescu și mi-a fost dedicată. Este o muzică plină de vervă, spectaculoasă, cu părți lirice splendide, alături de cele rapide de mare virtuozitate. Cred că acest aranjament va avea un succes internațional, fiind o premieră mondială”, subliniază solistul Ion Bogdan Ștefănescu.         

Premieră Beethoven într-un concert live la Filarmonica „George Enescu”

  Ion Bogdan Ștefănescu

Stagiune online

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” 

Dirijor JONATHAN BERMAN

Solist ION BOGDAN ŞTEFĂNESCU 

Program

Ludwig van Beethoven – 250 de ani de la naştere  

Trei Equali pentru patru tromboane, WoO 30

Serenada pentru flaut și orchestră, op. 25 – adaptare de Sorin Petrescu după Serenada pentru flaut, vioară și violă

Simfonia nr. 8, în fa major, op. 93

Concertul transmis live pe 3 decembrie 2020 va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube ().

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută