Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/12/2020
Artă & Cultură / Art Expo

CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021 Share CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021


RADAR a lansat ultima instalație de new media art – CORE- by RADAR, Act LIFT OFF, dezvoltată în colaborare cu încă 5 echipe de artiști și studiouri independente. CORE va fi disponibilă publicului larg în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului RADAR, ce va avea loc în primăvara anului 2021.

CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021

Această instalație unică în lume a fost susținută de Unicredit Bank, partener principal al festivalului RADAR, în colaborare cu ROMAERO, și celebrează 100 de ani de prezență în industria aeronautică. Un preview al instalației este disponibil pe Facebook și pe Youtube.

CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021

CORE by RADAR este o instalație generativă de lumini și sunet ce a integrat și reutilizat un fuselaj de avion BOEING 737, și înseamnă :

–          peste 400 de metri de led

–          11 metri de fuselaj       

–         peste 1.200 de ore lucrate

–          5 echipe creative și artiști independenți care au lucrat la ea:

Echipa Radar, coordonată de Mihai Cojocaru – concept & proiectare instalație, reconstrucție & reconfigurare fuselaj, direcție creativă & management resurse, echipe tehnice și artistice;

CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021

Adilău – creație & implementare soluții tehnice pentru reconstituirea fuselajului, consultanță, organizare & supraveghere procese și echipe tehnice;

Silviu Stroe – arhitect sisteme electronice și conectori, mixer & matcher

ygreq – creație, pregătire & montare instalație;

Aural Eye – studio de video mapping arhitectural;

Simina Oprescu – sound design;

Diț, Marius, Dani,  Motorul de Producție – producție și procese tehnice;

CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021

Vizitatorii celei de-a doua ediții a RADAR vor experimenta două instanțe:  în interior vor fi transpuși într-o instalație de light & sound design cu peste 400 de metri de led ce redefinesc spațiul într-o matrice virtuală la fiecare moment, iar exteriorul avionului va fi redefinit printr-un show de video-mapping.

CORE- Act LIFT OFF – instalație de new media art la RADAR 2021

Despre RADAR

RADAR s-a născut ca urmare a potențialului imens al unei nișe în care tehnologia se transformă în mediu artistic de creație pentru artiști. Aceasta inițiativă este cea mai amplă manifestare de artă prin tehnologii emergente, cu artiști din toată țara ce prezintă proiecte de Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligența Artificială, Proiecții Video, Instalații Interactive, Game Art, Robotică și Sound Design.

Proiectul RADAR are ca fundație o abordare curatorială aparte și generează punți conceptuale originale între artiști, dezvoltatori, studiouri de creație, ateliere de producție, instituții culturale și comerciale.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută