Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/11/2020
Artă & Cultură / Teatru

Evenimente Online | Săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Evenimente Online | Săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie Share Evenimente Online | Săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie


INTERFERENCES – International Theatre Festival

Până pe 29 noiembrie, în mediul online, se desfășoară INTERFERENCES – International Theatre Festival, ajuns la cea de-a 7-a ediție. Este un fenomen care a ajuns să redefinească traiul cotidian, un festival al cărui subiect de interes sunt aspectele sociale, culturale și economice ale lumii. Organizatorii sunt de părere că în momentele dificile, la capătul tunelului se află teatrul. Mai multe detalii și programul complet: AICI.

Evenimente Online | Săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie

Duminică, 29 noiembrie, de la 21:00, LOOSE NECKTIES SOCIETY ne așteaptă la un concert live. În componența trupei intră actori de la Teatrului Maghiar de Stat Cluj, care când urcă pe scenă se metamorfozeză în muzicieni excepționali. Știu să creeze atmosferă și să țină publicul aproape, de aceea propun de fiecare dată, cu fiecare apariție,  un stil muzical distinctiv, energic, cu un instrumental complex. Repertoriul muzical conține multe coveruri, dar au și compoziții proprii.

LIVE de Thomas Perle – Festivalul Național de Teatru

Până pe 29 noiembrie ne putem bucura de spectacolele înscrise în programul Festivalului Național de Teatru. Mai multe detalii și programul complet: AICI.

Evenimente Online | Săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie

În ultima zi de festival, pe 29 noiembrie, de la ora 15:00, avem ocazia să urmărim spectacolul atipic din punct de vedere al formatului, o formă de artă hibridizată, LIVE, al lui Thomas Perle, în regia lui Bobi Pricop. Un spectacol în care spațiul scenic este reconfigurat, vine ca o provocare pentru actorii care performează în acel moment pe scenă, dar care în același timp sunt și operatori de imagine. LIVE cuprinde cinci povești petrecute în online, care exploatează condiția omului postmodern.

„«LIVE» e rezultatul unui proces de lucru început acum jumătate de an, proces care el însuși a trecut prin multiple etape, transformări, adaptându-se pe parcurs noilor realități care ne înconjoară. Conceput de la început ca un work-in-progres, piesa a fost dezvoltată de la zero în strânsă legătură cu poveștile personale ale actorilor, iar personajele și situațiile descrise de spectacol reflectă gândurile și preocupările întregii echipe. A fost un process organic, în care am dobândit limbaje noi, am explorat diverse forme de a lucra împreună și de a ne exprima. Formula de prezentare la care ne-am oprit este una hibridă, spectacolul desfășurându-se pe scena teatrului pentru un număr limitat de spectatori (atunci când acest lucru este posibil) și concomitent fiind transmis în sistem pay-per-view online către spectatorii digitali ai TNRS.” – Bobi Pricop.

 

Maternal – Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Luni, 30 noiembrie, de la ora 19:00, se va difuza în mediul online, spectacolul de teatru Maternal, producție a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, un proiect născut din dorința de a-i face pe oameni să conștientizeze o latură îngrijorătoare a societății și să ia atitudine. Preț bilet: 32.90 lei.  Bilete: AICI.

Evenimente Online | Săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie

Maternal, de Alexandra Badea, în regia lui Radu Nica, pune sub lupă și analizează problema copiilor instituționalizați, care în România sunt în număr de 53.000. Este un număr uriaș, echivalent cu numărul locuitorilor unui oraș de mărime medie, iar tema maternității individuale versus maternitatea colectivă este cu atât mai mult importantă, ținând cont că țara noastră nu a dezvoltat mecanismele necesare pentru a gestiona în vreun fel problema și nu poate sa asigure un viitor decent acestor tineri.

„Textul este povestea unei femei care încearcă să demanteleze ideile preconcepute, nepăsarea colectivă și structurile administrative corupte care fac posibilă perpetuarea endemică a acestei probleme, dar surprinde, în aceeași măsură, confruntarea individului cu propriile limite, greșeli, exasperări de moment în lupta cu o stare de inerție comunitară aproape dezarmantă.” – Radu Nica.

 

Opinia Publică Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu  

Miercuri, 2 decembrie, de la 19:00, putem urmări în online spectacolul Opinia Publică, creat la Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu    . Preț bilet: 32,90 lei. Bilete: AICI.

Evenimente Online | Săptămâna 27 noiembrie – 3 decembrie

Opinia publică, un alt fel de spectacol, regizat de Theodor-Cristian Popescu, este aproape o incursiune antropologică, ce are la baza textul scris de Aurel Baranga. Este regizat sub forma unei ședințe cu publicul care ne transpune înapoi în perioada comunistă, mergând de la premisa că întâmplările petrecute în alte vremuri, își pot redobândi actualitatea în zilele noastre. O reconstrucție a contextului uman și social din comunism se conturează în jurul temei care vizează importanța libertății presei sau cât de nocivă este suprimarea libertății de exprimare. Spectacolul se anunță a fi plin de umor, cu un dinamism debordant și muzică antrenantă.

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută