Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/11/2020
Zile si Nopti

Membrii Asociației “Prietenii Mocăniței” au primit, recent, o scrisoare din Marea Britanie, semnată de Prințul Charles

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Membrii Asociației “Prietenii Mocăniței” au primit, recent, o scrisoare din Marea Britanie, semnată de Prințul Charles Share Membrii Asociației “Prietenii Mocăniței” au primit, recent, o scrisoare din Marea Britanie, semnată de Prințul Charles


Membrii Asociației “Prietenii Mocăniței” au primit, recent, o scrisoare din Marea Britanie, semnată de Prințul Charles. Altețea Sa Regală a apreciat munca voluntarilor organizației și a anunțat că planifică o vizită oficială în România, în timpul căreia speră să călătorească și pe Valea Hârtibaciului.

“În toți acești ani în care am fost suficient de norocos să pot vizita România, am fost mereu impresionat de priceperea și dedicarea cu care oamenii din zonă și organizațiile locale au grijă de conservarea frumuseților naturale și istorice din țara lor și de protejarea moștenirii arhitecturale. Sunt de părere că aceste lucruri sunt de o importanță vitală pentru sănătatea și spiritul unei națiuni și, de aceea, sunt plin de admirație față de munca extraordinară a voluntarilor care, de-a lungul ultimilor ani, au încercat cu atât curaj să readucă la viață calea ferată istorică cu ecartament îngust de la Sibiu la Agnita și Vurpăr, muncind împreună din dragoste pentru proiect la repararea liniilor ferate și la punerea în mișcare a trenurilor acolo. Faptul că în ultimii ani au fost atrași atât de mulți vizitatori în zona Văii Hârtibaciului reprezintă un important omagiu adus dedicării remarcabile de care au dat dovadă. În Marea Britanie am susținut și vizitat multe dintre minunatele căi ferate cu trenuri cu abur pe care noi suntem atât de norocși să le avem încă în țara noastră și am văzut cum aceste inițiative insuflă viață în zonele și comunitățile locale și cât de mult sunt apreciate de vizitatori, aducând astfel sume importante de bani în economiile locale. Este extraordinar de încurajator să aflu că multe dintre locomotivele și vagoanele care au circulat pe această cale ferată încă există, ele fiind în mod clar esențiale pentru ca această inițiativă să funcționeze, la fel cum sunt și clădirile originale ale căii ferate. Sunt foarte bucuros să aflu că toate acestea fac parte din Patrimoniul Național și sunt, prin urmare, protejate. În cadrul următoarei mele vizite în România, care mă rog să aibă loc anul viitor, sper să pot să vizitez această cale ferată istorică și să călătoresc cu trenul, trans de însăși locomotiva care a fost construită pentru această linie în urmă cu mai bine de 125 de ani. Pentru moment, pot doar să vă transmit felicitările mele din toată inima pentru eforturile voastre eroice și toate gândurile bune pentru a avea succes în reînvierea acestei părți prețioase a patrimoniului României”, scrie Prințul Charles.

romaniajournal.ro

Charles, credit foto romaniajournal.ro

Eforturi eroice

Destinatarii scrisorii s-au arătăt emoționați de cuvintele Alteței Sale Regale și au mărturisit că s-au simțit încurajați și sprijiniți de Prințul Charles.

“Început cu 13 ani în urmă din ideea unui primar cu suflet, suportul unui englez excentric și perseverența unui student visător, proiectul Mocăniței dintre Sibiu și Agnita s-a dezvoltat constant an de an, mii de voluntari, susținători și suporteri punând cărămizile unei fundații pe care Mocănița să poată crește armonios și sustenabil, și, odată cu ea, la fel și Valea Hârtibaciului.Dedicarea, devotamentul și entuziasmul neîncetat al voluntarilor Mocăniței au ajuns până la urechile Alteței Sale Regale Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, înfocat susținător al conservării patrimoniului și al dezvoltării sustenabile prin turism a Transilvaniei. Într-o scrisoare recentă adresată voluntarilor asociației ‘Prietenii Mocăniței’, Alteța Sa își exprimă admirația pentru munca depusă și ne felicită pentru eforturile eroice, punctând totodată imensa șansă de a avea încă mare parte din clădirile și locomotivele originale ale liniei și exprimându-și dorința de a călători cu Mocănița în timpul următoarei sale vizite în România.Susținerea Alteței Sale ne onorează, ne încurajează, dar ne și responsabilizează în demersurile noastre de salvare și restaurare a patrimoniului Mocăniței sibiene, atât a liniei și a clădirilor, cât și a locomotivelor și vagoanelor care au circulat pe Valea Hârtibaciului”, spun reprezentanții Asociației “Prietenii Mocăniței”.

Membrii Asociației “Prietenii Mocăniței” au primit, recent, o scrisoare din Marea Britanie, semnată de Prințul Charles

Mocănița, credit foto facebook.com/AsociatiaPrieteniiMocanitei

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută