Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/11/2020
Zile si Nopti

”Noi suntem români!”, spectacolul Junilor Sibiului de 1 Decembrie, fără public

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ”Noi suntem români!”, spectacolul Junilor Sibiului de 1 Decembrie, fără public Share ”Noi suntem români!”, spectacolul Junilor Sibiului de 1 Decembrie, fără public


Spectacolul de muzică și dansuri tradiționale pe care Junii Sibiului îl susțineau de fiecare dată cu ocazia Zilei Naționale a României va fi organizat și în acest an. Doar că în alt concept: cu filmări mai vechi, transmise prin intermediul Televiziunii Române.

”Ediția din acest an a proiectului nostru Spectacol extraordinar «Noi suntem români!» este una specială: NU vom avea un spectacol cu public, căci respectăm toate normele privind combaterea răspândirii pandemiei de COVID-19. În consecință, împreună cu Televiziunea Română am conceput o ediție de tip best-off, care reunește cele mai frumoase momente de la spectacolele din anii anteriori, iar această emisiune best-off va fi transmisă de TVR 1 în data de 1 Decembrie 2020”, spune Silvia Macrea, cea care conduce Centrul județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale ”Cindrelul – Junii”.

Pe lângă înregistrările unor momente memorabile din spectacolele trecute, ediția din acest an va fi prezentată, totuși, din Piața Mare a Sibiului. ”În calitate de manager al CJCPCT «Cindrelul-Junii» Sibiu mi-am dorit foarte mult să păstrăm tradiția spectacolului difuzat de TVR și să oferim românilor o emisiune de excepție, din Sibiu, orașul culturii, mai ales că  transmisiunea noastră a fost întodeauna mult așteptată de români de acasă și de peste granițe. Legătura cu Sibiul va fi păstrată, căci prezentarea emisiunii va fi filmată, anterior emisiei, în Piața Mare, de către Iuliana Tudor și o echipă restrânsă, cu respectarea normelor de distanțare fizică și dezinfectare”, descrie Silvia Macrea formatul emisiunii.

Alături de Junii Sibiului, spectacolul îi va avea drept protagoniști, printre alții, pe Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu și orchestra Crai Nou, Sava Negreanu Brudașcu și Sebastian Stan.

”În ultima perioadă se vorbește despre Sibiu și acest virus care ne-a schimbat complet viețile. În 1 decembrie, e necesar să vorbim și despre noi, despre România și sufletul acestui popor, care mereu și-a găsit forța în cântec și joc popular. Mulțumesc Primăriei Municipiului Sibiu și consilierilor locali care au înțeles acest proiect și importanța lui pentru inimile noastre și pentru Sibiu. Mulțumesc Consiliului Județean Sibiu, care ne susține activitatea și proiectele culturale, iar emisiunea specială «Noi suntem români!» este proiectul care, prin TVR, ajunge de la Sibiu în sufletele tuturor românilor”, mai transmite Silvia Macrea.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută