Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/11/2020
Zile si Nopti

Ziua Națională a României, sărbătorită online de elevii și profesorii sibieni

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ziua Națională a României, sărbătorită online de elevii și profesorii sibieni Share Ziua Națională a României, sărbătorită online de elevii și profesorii sibieni


Elevii și profesorii din Sibiu sunt invitați de Inspectoratul Școlar Județean să participe la evenimente prilejuite Zilei Naționale a României.

“Ziua Națională a României, aniversată în data de 1 Decembrie, este moment de readucere în memoria colectivă a luptei de veacuri a românilor pentru unitatea și integritatea națională. Poporul român a valorificat conjunctura internaţională creată în urma primului război mondial, a ştiut să se afirme în contextul mişcării de eliberare a popoarelor şi al victoriei principiului naţionalităţilor în Europa. 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, dar și a noastră, a tuturor românilor. În vremurile pe care le trăim astăzi ne dorim să marcăm acest eveniment atât dascălii, elevii cât și întreaga comunitate, crezând că în Unire există o forță spirituală care străbate peste veacuri, mărturisind ceea ce are mai de preț neamul românesc: credința, tradiția și verticalitatea înaintașilor noștri”, spun reprezentanții IȘJ Sibiu.

În cadrul acesteia, joi, 26 noiembrie, de la ora 16, se va desfășura webinar-ul “1 Decembrie-Marea Unire-Vis Împlinit. Profesorii vor prezenta referate, eseuri, proiecte, scurte filmulețe, poze cu elevii marcând Ziua Națională, iar elevii vor pregăti referate,eseuri, poezii pentru cea de-a doua secțiune.

Materialele realizate de participanți trebuie să reflecte activitatea din unităţile de învăţământ sau din domeniul educaţiei, precum activitatea la catedră, metodică, didactică, proiecte în care este implicată unitatea de învăţământ, studii de cercetare, diseminarea unor activităţi, exemple de bune practici, activităţi extrașcolare, desfășurate cu elevii cu prilejul acestui eveniment, atât înainte de pandemie cât și în perioada actuală.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută