Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/11/2020
Zile si Nopti

Constantin Chiriac invitat al conferințelor online organizate în cadrul Festivalului de la Tokyo – ediția specială de toamnă.

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Constantin Chiriac invitat al conferințelor online organizate în cadrul Festivalului de la Tokyo – ediția specială de toamnă. Share Constantin Chiriac invitat al conferințelor online organizate în cadrul Festivalului de la Tokyo – ediția specială de toamnă.


Constantin Chiriac, Didier Dechamps, Thomas Ostermeier, Ivo Van Hove, Yi-Ruu LIU sunt directorii de teatre și festivaluri de renume la nivel internațional care au răspuns afirmativ invitației adresate de Hideki Noda, regizor, director artistic al Tokyo Metropolitan Theatre, de a participa la două sesiuni de discuții online despre prezentul și viitorul artelor spectacolelor. „Întâlnirea internațională a directorilor artistici” face parte din programul ediției speciale de toamnă a Festivalului de la Tokio, care anul acesta, în contextual pandemiei de Covid 19, are loc online. Cunoscutul om de teatru Octavian Saiu a fost moderatorul celor două sesiuni de discuții iar înregistrările celor două sesiuni de discuții pot fi vizionate online, gratuit, în perioada 24 noiembrie – 2 decembrie 2020, pe site-ul Tokyo Metropolitan Theatre și pe canalul de YouTube al TMT. 

 

SESIUNEA 1: Artiștii de teatru în dialog despre prezent

Cum va supraviețui teatrul situației actuale. De-a lungul istoriei, teatrul a mai trecut prin momente dificile de acest gen, ciumă, închidere, izolare, de pildă, pe vremea lui Shakespeare. Pot aceste dezastre să redefinească teatrul sau nu?

Invitați           

Didier Deschamps (Théâtre National de Chaillot), Thomas Ostermeier (Schaubühne)

Ivo Van Hove (International Theater Amsterdam)

Gazdă : Hideki Noda (Tokyo Metropolitan Theatre)

Moderator: Octavian Saiu (critic de teatru)

Mesaje video din partea: Damien Jalet, Robert Lepage, Silviu Purcărete

Înregistrarea în limba engleză poate fi vizionată aici.

 

SESIUNEA 2: Prezentul și viitorul festivalurilor de artă

Cultura modernă a festivalurilor a apărut după cel de-al Doilea Război Mondial, când festivalurile au devenit platforme ale bucuriei. Ce putem învăța din criza actuală și cum pot festivalurile să își asume din nou această misiune? Care este rolul festivalurilor internaționale de artă în prezent?

Invitați           

Constantin Chiriac (Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu), Yi-Ruu Liu (National Theater and Concert Hall, Taipei)

Gazdă : Hideki Noda (Tokyo Metropolitan Theatre)

Moderator: Octavian Saiu (critic de teatru)

Mesaje video din partea: Mark Ball (Manchester International Festival), Tisa Ho (Hong Kong

Arts Festival) Mia Yoo (LAMAMA, etc.) Silviu Purcărete

Înregistrarea în limba engleză poate fi vizionată aici.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută