Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 23/11/2020
Film Muzică

Stream for Free | Săptămâna 23 – 29 noiembrie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Stream for Free | Săptămâna 23 – 29 noiembrie Share Stream for Free | Săptămâna 23 – 29 noiembrie


Infidelix, Berlin

24 Noiembrie

Marți, 24 noiembrie, începând cu ora 20:00, Infidelix va susține un concert virtual din inima Berlinului, gratuit, iar tot ce trebuie să faci pentru a-l viziona, este să te înregistrezi. Mai multe detalii pe platforma eventbrite.

infidelix

Bryan Rodecker, cunoscut sub numele de Infidelix, este originar din Texas, dar în prezent trăiește în Berlin, unde își dezvoltă pasiunea pentru muzica rap. Străzile Berlinului sunt scena lui, aici și-a început cariera. Este un artist îndrăgit de fanii genului hip-hop pentru abordarea lui muzicală aparte și versurile tranșante, pline de multiple înțelesuri. Piesele lui au rime nebune, ritmuri underground și versuri propagandiste. Anthem of the lost, Gold și 19 Year Old Self sunt cântecele care i-au adus succesul și pe care sper ca vom avea ocazia să le ascultăm în live-stream.

Hamlet – The Metropolitan Opera New York

Joi, 26 noiembrie 

Joi, 26 noiembrie, pe site-ul The Met, se va difuza spectacolul de operă Hamlet, începând cu ora 2:30 AM și va rămâne disponibil timp de 23 de ore de la încărcare.

nyconcertreview.com

Hamlet este un spectacol de operă în cinci acte, compus de francezul Ambroise Thomas, având la bază libretul scris de Michel Carré și Jules Barbier, inspirat din adaptarea lui Alexandre Dumas după scenariul lui William Shakespeare. Simon Keenlyside îl interpretează pe Hamlet în spectacolul ce este dat exemplu ca fiind una dintre cele mai reușite drame operistice contemporane. Hamlet este una dintre cele mai tragice piese ale lui Shakespeare prin întrebările pe care le ridică despre viață, existență, răzbunare, orgoliu, iubire, moarte și trădare. Hamlet, poate cel mai cunoscut personaj shakespearian, a devenit, în secolul XXI, un personaj descompus, chiar tridimensional, un nebun fără miză într-o lume întoarsă pe dos.

Death of England: Delroy – UK National Theatre

27 Noiembrie

Vineri, 27 noiembrie, de la ora 21:00, pe canalul de YouTube al UK National Theatre, putem urmări online, gratuit, un nou spectacol intrat în repertoriul Naționalului englez, Death of England: Delroy.

Clint Dyer și Roy Williams sunt cei doi artiști care au creat scenariul noului spectacol și au compus ideea regizorală prin numeroase elemente vizuale neconvenționale. Death of England: Delroy ne prezintă dramele, frământările, iluziile, idealurile și dezamăgirile, cu care se confruntă Delroy, interpretat de Michael Balogun, un om de culoare cu un statut nu foarte sus plasat în ierarhia socială, parte din clasa muncitorească, în căutarea adevărului suprem, explorând relația dintre individ și țara în care trăiește, Marea Britanie. Această căutare a identității și a apartenenței se constituie în punctul central pe marginea căruia povestea prinde formă. Michael Balogun este energic, efervescent, carismatic, sexy, manipulează spațiul, iar rolul lui Delroy îi dă un ton obraznic, care îl prinde foarte bine.

The house that Jackson Built – Half Moon Theatre

 

Sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 13:00, ora de difuzare a României, Half Moon Theatre din Anglia, ne pune la dispoziție, online, spectacolul de teatru The House That Jackson Built. Accesul la spectacol este gratuit, dar necesită rezervare. Înregistrarea rămâne valabilă timp de o săptămână de la apariție. Mai multe detalii: aici.

the house that jackson buult

The house that Jackson Built este un spectacol dedicat întregii familii, regizat de Sarah Jackson, interesant atât pentru adulți, cât și pentru copii, un spectacol care își propune să celebreze bucuria de a citi și să ne reamintească de cărțile cu povești nemuritoare ale copilăriei, care ne-au dat încrederea că lumea în care trăim este totuși o lume morală, locuită de oameni blânzi, cu suflete nobile. Ultimii ani din viața micuțului Jackson au fost umbriți de tristețea provocată de pierderea mamei sale. Copilul găsește puterea de a trece peste sentimentele negative, care îl țin captiv în trecut, în momentul în care descoperă cartea preferată de povești a mamei, o carte pop-up veche plină de aventuri palpitante, cu giganți, dresori de elefanți și Story Fairy, o carte ale cărei povești se transformă în realitate.

 

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută