Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/11/2020
Zile si Nopti

Fenomenul mutatului de la oraș la sat, încurajat de autorități: gospodăria ţărănească va putea fi scutită de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Fenomenul mutatului de la oraș la sat, încurajat de autorități: gospodăria ţărănească va putea fi scutită de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri Share Fenomenul mutatului de la oraș la sat, încurajat de autorități: gospodăria ţărănească va putea fi scutită de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri


Mutatul de la oraş la ţară a devenit un fenomen în România, mai ales de la debutul crizei Covid. Aşa că gospodăria ţărănească este în centrul atenţiei, dar şi pe masa preşedintelui Klaus Iohannis.

Prin noua lege promulgată de acesta, gospodăria poate să devină membru asociat în cooperative agricole. Aşa că ţăranii noştri vor redescoperi beneficiile acestei forme de organizare, în care investiţiile se fac la comun.

Ce facilităţi fiscale va primi gospodăria ţărănească?

Printr-un act normativ ce va intra în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial, gospodăria ţărănească va putea fi scutită de la plata impozitului pe terenuri şi clădiri. Cu o condiţie: să fie înscrisă într-o cooperativă agricolă. Aşa că membrii cooperatori nu vor mai plăti impozitul pe clădirile şi  terenurile utilizate pentru producţia cooperativei agricole.

Această facilitate fiscală va fi valabilă pentru primii cinci ani de la începerea activităţii în cazul celor nou-înfiinţate. E valabilă aceeaşi perioadă şi pentru cele deja înfiinţate, care au o cifră anuală netă sub 10 milioane de euro până la finalul anului trecut.

Cum a schimbat pandemia dorinţa oamenilor de a se muta din oraş la ţară

De la începutul crizei, în România a crescut cererea pentru imobiliare în mediul rural. Totuși, sunt căutate în special casele din localităţile aflate în apropierea marilor oraşe. Motivul? Tinerii nu-şi mai doresc să treacă printr-o nouă eventuală izolare la bloc, în apartament. Ei simt nevoia de aer curat şi de un spaţiu mai mare.

Cele mai recente date oficiale arată că, anual, în România 110.000 de oameni se mută de la oraş la sat, în timp ce numărul celor care se mută de la sat la oraş este de 87.000. 22.000 de tineri au cerut finanţări să se mute la ţară.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută