Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/11/2020
Lifestyle

Conferința “Pandemia prin ochii copilor” va avea loc online, pe data de 20 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Conferința “Pandemia prin ochii copilor” va avea loc online, pe data de 20 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor Share Conferința “Pandemia prin ochii copilor” va avea loc online, pe data de 20 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor


Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează în data de 20 noiembrie, începând cu orele 18:30, conferința online “Pandemia prin ochii copiilor”, care celebrează Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, aducând în discuție impactul măsurilor impuse de pandemie asupra celor mici. Conferința se va desfășura pe Zoom și va fi transmisă și pe pagina de Facebook a Asociației iar participarea este gratuită.

Conferința “Pandemia prin ochii copilor" va avea loc online, pe data de 20 noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copiilor

Ce înseamnă Ziua Internațională a Drepturilor Copilului? 

În fiecare an, pe 20 noiembrie – pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului – UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Cu această ocazie, UNICEF și alte inițiative interesate promovează respectarea drepturilor copilului și organizează campanii de strângere de fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confruntă copiii, astfel încât să ofere susținerea necesară ca fiecare copil să se dezvolte la potențialul maxim. 

Anul acesta, când se celebrează 31 de ani de la adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, ADVU organizează o conferință pentru a atrage atenția asupra drepturilor acestora și pentru a redeschide această discuție în comunitatea de părinți și profesori, mai ales în contextul actual.

În urma măsurilor impuse de pandemie, și cei mici au avut mult de suferit. Sănătatea lor emoțională a fost influențată de starea de urgență și de modificarea programului părinților. Apoi, odată cu începerea anului școlar, copiii s-au confruntat cu o nouă provocare, școala online și, pe lângă acestea, nu și-au mai putut vedea prietenii și colegii și interacționa cu ei. Foarte afectați de această pandemie au fost copiii cu dezabilități și cei din comunități defavorizate, aceștia din urmă resimțind cel mai profund problemele rezultate în urma dezechilibrului social.

Conferința va începe cu un discurs ținut de Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor și apoi vor lua cuvântul Mariana Arnautu – Specialist Educație, Irina Ismail – Director Comunicare al Asociației Conil și Mara Priceputu – Psihoterapeut. Evenimentul este moderat de Raluca Găină, jurnalist Canal 33.  

Acestă conferință este organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) în parteneriat cu Radio Itsy Bitsy și Lumina Instituții de Învățămănt. 

Conferința se va desfășura vineri, pe 20 noiembrie, începând cu orele 18:30, prin ZOOM iar înscrierile se pot face pe site-ul http://advu.ro/evenimente/ 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.