Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/11/2020
Artă & Cultură / Teatru

Teatrul Gong le pregătește copiilor o nouă serie de ateliere creative, de data aceasta în mediul online

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrul Gong le pregătește copiilor o nouă serie de ateliere creative, de data aceasta în mediul online Share Teatrul Gong le pregătește copiilor o nouă serie de ateliere creative, de data aceasta în mediul online


Prichindeii pot face o mică escapadă la Teatrul “Gong”, însă nu fizic, ci virtual. Instituția prezintă o nouă grilă de program pentru atelierele online, începând din acest sfârșit de săptămână. Înregistrările dedicate copiilor vor avea trei premiere pe săptămână, în fiecare zi de miercuri de la ora 18, iar sâmbătă și duminică de la ora 11.

Atelierele vor fi subtitrare în limba română, astfel încât să fie accesibile și copiilor cu deficiențe de auz, și vor putea fi vizionate în premieră, la orele anunțate, pe pagina de Facebook a Teatrului Gong. Ulterior, acestea vor fi disponibile pe teatrulgong.ro, gratuit, până la finalul anului.

Primul atelier din noua serie va avea premiera sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 11, când cei mici vor fi provocați să recreeze grădina bunicii, inventând povești cu păpuși pe degete. “Diana Ribana a pregătit acest modul pentru copiii cu vârsta între șase și zece ani, sub forma unei narațiuni în care participanții să își dezvolte imaginația, dar și tehnica de lucru manual construind figurine cu animale domestice”, spune Adrian Tibu, managerul Teatrului “Gong”.

Pentru acest atelier, participanții vor avea nevoie de următoarele materiale și obiecte: o foarfecă cu vârf rotunjit, un tub de lipici pentru material textil, un marker (orice culoare), trei coli A4 de fetru colorat (verde, roșu sau alb), o coală A4 de fetru gri, patru ochișori mobili sau patru nasturi, o riglă și trei bucăți de carton A4.

Cel de-al doilea atelier din acest weekend îi invită pe cei mici să se pregătească pentru sărbătorile de iarnă. Aurilă (Aurelia Călinescu) și Rilă vor da startul unei serii de ateliere care vor aduce spiritul Crăciunului mai devreme. În primul modul prezentat duminică, 22 noiembrie, de la ora 11, cei mici vor da viață unei linguri de lemn ca parte din magia acestui sezon. Pentru acest atelier, participanții vor avea nevoie de: o lingură de lemn, patru fire de sârmă velurată cu sclipici sau beteală, hârtie de orice culoare, ochișori mobili, o foarfecă cu vârf rotunjit, adeziv, acrilic auriu, trei clopoței de orice culoare, o panglică aurie, trei ace cu gămălie și un capsator
 
Programul actualizat poate fi consultat pe teatrulgong.ro sau descărcând aplicația Teatrul Gong pentru mobil, din Apple Store sau Google Play.
 
Atelierele de miercuri sunt prezentate de Claudia Benchea, cele de sâmbătă de Diana Ribana, iar cele din zilele de duminică de Aurelia Călinescu.
 
“Atelierele au fost create ca o alternativă pentru petrecerea timpului liber, acasă, sub supravegherea părinților. Promovând educarea prin participare, dar și spiritul creativ al celor mici, înregistrările își propun să dezvolte o platformă prietenoasă și ușor accesibilă părinților, pentru a-și încuraja copiii să spună povești care să le dezvolte spiritul ludic și empatia”, anunță reprezentanții Teatrului “Gong”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.