Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/11/2020
Zile si Nopti

SALUT SIBIU | ”De ce e Sibiul în carantină” de Cristina Bălău

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii SALUT SIBIU | ”De ce e Sibiul în carantină” de Cristina Bălău Share SALUT SIBIU | ”De ce e Sibiul în carantină” de Cristina Bălău


Poate simțiți că v-ați întors, cumva, în timp. Că suntem unde eram și în primăvară, când întreaga țară a fost în stare de urgență și am fost nevoiți să stăm cuminți în case și să ieșim doar când era necesar. Situația nu este deloc asemănătoare acum și vă spun și de ce – acum câteva luni, starea de urgență a fost impusă pentru ca numărul de cazuri să fie oprit din creștere înainte să scape de sub control. Acum suntem închiși tocmai pentru că prea mulți au fost cei care nu au înțeles să respecte un minim de măsuri, să se protejeze de un virus în care ei nu cred și să arate un 10% respect față de cei din jur care fac tot ceea ce le stă în putere să se ferească.

Suntem în această situație dramatică și deloc flatantă pentru Sibiu, într-o poziție care pe mine, personal, mă dezamăgește. Sunt surprinsă în fiecare zi să găsesc nenumărate postări din județul nostru, județ cu care mă mândresc de fiecare dată când am ocazia, de la persoane care nu doar că anunță faptul că nu cred în coronavirus, dar ce este și mai grav este că încearcă să îi convingă pe cei mai slabi că e bine să nu se protejeze, să iasă în continuare și să caute virusul dacă pot, să le demonstreze tuturor că nimic nu e adevărat, că spitalele nu sunt pline și oamenii nu mor pe capete.

„Arată-mi tu mie un om pe care îl cunoști și care are coronavirus” – e mesajul pe care nu o dată l-am citit pe rețelele de socializare. Vă arăt eu nu unul, ci câteva zeci doar din cercul meu de cunoscuți. Sunt printre ei oameni care au trecut ușor prin boală, dar sunt alții, oameni tineri, sănătoși până de curând, care au zăcut prin spitale răpuși de această infecție, care acum, după ce au fost testați în sfârșit negativ, încă trag de pe urma complicațiilor. De ce vreți să ajungeți acolo? De ce insistați să mergeți împotriva curentului? De ce nu înțelegeți că pacienți mor în fiecare zi peste tot în lumea asta, că mor la Sibiu, că spitalele sunt pline și cadrele medicale aproape cad de epuizare? De ce aveți impresia că e totul o glumă proastă? Cum se poate ca nici atunci când vi se arată imagini reale de pe „frontul de luptă” voi tot nu puteți să acceptați și să arătați un minim de respect? Spălați-vă pe mâini cum trebuie. Purtați masca aia când sunteți în preajma altor oameni. Stați în casă și căutați în voi ceva ce, sper, se ascunde undeva, adânc în sufletele voastre – compasiunea.  

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută