Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/11/2020
Artă & Cultură Viața Orașului

Recital extraordinar cu prim-soliștii Operei Brașov

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Recital extraordinar cu prim-soliștii Operei Brașov Share Recital extraordinar cu prim-soliștii Operei Brașov


Duminică, 22 noiembrie 2020, de la ora 18.30, Opera Brașov transmite online pe canalul propriu de YouTube și pe pagina oficială de Facebook, Recitalul extraordinar cu prim-soliștii: Aurelia Florian – soprană, Carmen Topciu – mezzosoprană și Alexandru Aghenie – bariton, acompaniați la pian de Ovidiu Mezei. Prezentarea va fi făcută de solista Operei Brașov, Anda Pop, de această dată, într-o ipostază inedită.

Recital extraordinar cu prim-soliștii Operei Brașov

Programul acestui eveniment muzical cuprinde pagini din opere complexe ale liricii universale, care au marcat istoria genului: „Adriana Lecouvreur” de F. Cilea, „Paiațe” de R. Leoncavallo, „L’Italiana in Algeri” de G. Rossini, „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski, „Faust” de Ch. Gounod sau „Samson și Dalila” de C. de Saint-Säens.

Senzaţie a ultimilor ani în arta lirică, Aurelia Florian a strălucit pe marile scene ale lumii, de la Den Norske Opera din Oslo, Opera din Tel Aviv, Opera din München, Deutsche Oper Berlin, Opernhaus Zürich, la Pamplona, Teatro Coccia din Novara, Teattro Regio din Parma, la Savonlinna Opera Festival din Finlanda, ajungând și pe continentul american, la San Francisco Opera, dar și la New National Theatre Tokyo sau la Opera Națională București, ca să numim doar câteva dintre acestea.

Recital extraordinar cu prim-soliștii Operei Brașov

Carmen Topciu

Mezzosoprana Carmen Topciu a fost invitată, anul viitor, la Opera din Sydney, pentru a interpreta rolul principal în opera „Carmen” de G. Bizet, dar și pentru a juca într-o nouă producție, opera „Castelul Prințului Barbă-Albastră”, compusă de Béla Bartók. În 2019, ea a avut debutul absolut la Opera din Sydney cu rolul Giovanna Seymour din „Anna Bolena” de G. Donizetti. În 2016, Carmen Topciu a interpretat-o pe Carmen și la Arenele din Verona, la cel mai mare festival de operă din Europa, într-o producție semnată de celebrul regizor Franco Zeffirelli.

Recital extraordinar cu prim-soliștii Operei Brașov

Alexandru Aghenie

Odată cu participarea la Concursul Internațional de Canto „Eva Marton“ de la Budapesta, unde a fost încununat cu Premiul I, imediat după gala laureaților, baritonul Alexandru Aghenie a primit nenumărate solicitări din partea unor instituții muzicale de prestigiu din întreaga Europă.  De asemenea, el este laureat al Concursului AsLiCo de la Como (Italia).

Iată doar câteva motive pentru care Recitalul oferit duminică de Opera Brașov va fi unul de excepție, de aceea vă invităm cu drag să-l urmăriți online, la dumneavoastră acasă!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.