Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/11/2020
Muzică

Corul Madrigal lansează două albume pentru Crăciunul 2020

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Corul Madrigal lansează două albume pentru Crăciunul 2020 Share Corul Madrigal lansează două albume pentru Crăciunul 2020


Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează două noi albume discografice de Crăciun, unul cuprinzând colinde românești și un altul cu lucrări din repertoriul internațional. Proiectul este primul de acest gen după aproape 20 de ani de pauză, cu înregistrări actuale și la standarde acustice de excepție, dedicat marii sărbători a Nașterii Domnului. Este o inițiativă menită să diminueze distanța dintre cor și publicul său în acest an atipic, fiind pentru prima oară în ultimii 52 de ani când Madrigalul nu susține mult-așteptatele concerte de Crăciun cu audiență în sală.

Corul Madrigal lansează două albume pentru Crăciunul 2020

Madrigal de Crăciun

Prin intermediul celor două albume Corul Madrigal își păstrează tradiția pornită în 1968, când în plin regim comunist a susținut primul concert de colinde, un act de dizidență artistică ce a readus Crăciunul în casele românilor și, pentru generații întregi, sunetul sărbătorii Nașterii Domnului a fost similar cu cel al Madrigalului.  


De Crăciun ascultăm Madrigal! În acest an dificil, lansarea acestor albume are o semnificație aparte atât pentru noi, cât și pentru publicul român. Practic, desenăm un arc simbolic în timp, de la primul concert de colinde susținut de Corul Madrigal, condus de maestrul Marin Constantin în 1968, în timpul regimului comunist, până astăzi, când, într-o altă conjunctură extrem de dificilă, propunem publicului acest proiect. Onorăm această tradiție mult iubită de români și sperăm ca sonoritatea unică a colindelor cântate de Madrigal să îi conecteze cu sărbătoarea Crăciunului, cu emoția sălilor de spectacol, precum și cu vibrația specială a concertelor noastre. Realizat în condiții tehnice și grafice deosebite împreună cu partenerii noștri de la Roton Music, acest proiect discografic este remarcabil și prin faptul că este primul de acest calibru produs de Madrigal în ultimii 20 de ani” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Corul Madrigal lansează două albume pentru Crăciunul 2020

Madrigal for Christmas

Fiecare CD conține câte un playlist distinct, cu unele dintre cele mai apreciate lucrări dedicate sărbătorii Crăciunului, înregistrate live din concerte: „Madrigal de Crăciun”, cu o selecție de 18 colinde autentice românești, precum și „Madrigal for Christmas”, cu 14 colinde internaționale, atât clasice, cât și din registrul modern. Lucrările au fost special selectate de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal și sunt menite să ofere publicului atmosfera unică a extraordinarelor Concerte de Crăciun susținute cu „casa închisă” de faimosul ansamblu coral în ultimii ani la Ateneul Român sau la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă.

Corul Madrigal lansează două albume pentru Crăciunul 2020

Madrigal – Crăciun 2019, Ateneu

Concertele de Crăciun ale Corului Madrigal au o istorie specială în memoria noastră afectivă, așa încât am selectat lucrările de pe cele două noi albume având în minte dorința de a ajunge la public și în acest an cu frumusețea și pacea colindelor. Aceste sonorități sunt darurile noastre sincere pentru toate sufletele sensibile care ne ascultă”- a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Ambele produse discografice includ și colinde cântate împreună cu copiii din corurile Programului Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică, fondat de dirijorul Ion Marin, Directorul de onoare al Corului Madrigal.

Albumele „Madrigal de Crăciun” și „Madrigal for Christmas” sunt disponibile AICI (www.madrigal.ro ), precum și în rețeaua librăriilor Cărturești, magazinul Muzica și benzinăriile OMV și Lukoil din toată țara și pe platformele digitale Spotify și Apple Music Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin și în curând pe canalul YouTube Corul Madrigal.

Corul Madrigal și Roton Music vor lansa în curând și un al treilea dublu CD care va conține o compilație best of realizată din piese interpretate în limbile română și engleză selectate din primele două albume.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.