Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 15/11/2020
Film

Scurtmetrajul documentar “01.05.2020”, la festivalul PÖFF Shorts, Tallinn

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Scurtmetrajul documentar “01.05.2020”, la festivalul PÖFF Shorts, Tallinn Share Scurtmetrajul documentar “01.05.2020”, la festivalul PÖFF Shorts, Tallinn


În mod obișnuit, în fiecare an, de 1 mai se deschide sezonul estival, întotdeauna aglomerat de mulțimi care dau năvală pe litoral pentru a marca voios și cu chef începutul verii, ocazie cu care ieșirea din oraș devenea un eveniment. În 2020, însă, 1 mai vine cu o atmosferă mută și pustie.

Evident, în contrast cu obișnuitele zile de 1 mai, anul acesta, liniștea și pustiul de la mare au fost consecințele carantinării extreme din acea perioadă, în plină pandemie globală.

Cineaștii Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe și Andrei Butică documentează în “01.05.2020” atmosfera neobișnuită a zilei de 1 mai pe întreg litoralul românesc, imaginile fiind însoțite de fragmente audio din buletinele de știri naționale și internaționale ale Televiziunii Române.

Scurtmetrajul documentar este produs de Wearebasca, în coproducție cu TVR. Filmul “01.05.2020” a fost selectat la festivalul PÖFF Shorts – Black Nights Film Festival, Tallinn, Estonia, în secțiunea “Made in Corona: Inside Stories”, ce va avea loc în perioada 17-25 noiembrie.

Trailer-ul scurtmetrajului aici

 

1 MAI extras from Wearebasca on Vimeo.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.