Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2020
Artă & Cultură / Art Expo

NOAPTEA MUZEELOR 2020 @ MUZEUL NAȚIONAL COTROCENI

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii NOAPTEA MUZEELOR 2020 @ MUZEUL NAȚIONAL COTROCENI Share NOAPTEA MUZEELOR 2020 @ MUZEUL NAȚIONAL COTROCENI


 Pentru a marca Noaptea Muzeelor din acest an, Muzeul Național Cotroceni își adaptează programul și oferta culturală condițiilor actuale și lansează sâmbătă, 14 noiembrie 2020, un tur virtual al Salonului Artelor Decorative, ediția a XVIII-a, eveniment de tradiție al muzeului, pentru a permite astfel accesul tuturor la această retrospectivă anuală a artelor decorative.

Turul virtual al Salonului Artelor Decorative este, de fapt, o prezentare într-un format modern de expunere a artelor decorative, cu 4 secțiuni: Famous, New Blood, History și Portfolio Room.

“Artele decorative ocupă un rol din ce în ce mai important în viața de zi cu zi. Orice subiect poate deveni un motiv, un pretext al unei compoziții decorative, sursele de inspirație fiind inepuizabile. De la an la an, Salonul Artelor Decorative – un proiect inițiat în anii ’90 și reluat în urmă cu 3 ani, se transformă și pune un nou accent pe un demers îmbogățit cu alte unghiuri de interpretare decât cele cu care ne-am obișnuit anterior. În paralel cu promovarea şi valorificarea patrimoniului, cu accent pentru artele decorative, vom continua să punem la dispoziţia publicului, proiecte noi şi inedite, precum şi concepte moderne de expunere în cadrul unor evenimente de înaltă ţinută”, a declarat directorul general al muzeului, Liviu Jicman.

În expunere figurează artiști consacrați – Marijana Bițulescu și Ilie Rusu, cărora li se alătură tinerii artiști Erika Eva Popliceanu, Livia Elena Greaca, Maria Laura Greaca, Tudor Matache, Cosmina Maria Anghel, Alexandru Ranga și Ioana Stelea.

Secțiunea History conține o prezentare documentară a cercetării efectuate în anul 2019, ce se regăsește în volumul bilingv Patrimoniul cultural revizitat. Simpozionul de ceramic Medgidia 1971-1977, realizat de Asociația UMA ED România, precum și povestea formelor de lucru, a matrițelor din spațiul dedicate Ceramicii al Combinatului Fondului Plastic, realizate în cadrul Galateea Contemporany Art, intitulată generic 2m3 de istorie.

afis

Salonul Artelor Decorative 2020 a fost curatoriat de Cosmin Năsui și Georgiana Cozma.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.