Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2020
Muzică

Andrea Bocelli lanseaza albumul “Believe”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Andrea Bocelli lanseaza albumul  “Believe” Share Andrea Bocelli lanseaza albumul  “Believe”


Joi, 13 noiembrie, tenorul italian de renume mondial, Andrea Bocelli, lansează noul său album înălțător, “Believe” – o colecție personală și plină de melodii, prin care sărbătorește puterea muzicii de a calma sufletul. I se alătură pe disc Alison Krauss, cea mai premiată cântăreață de muzica clasica din istoria Grammy, pentru o interpretare puternică a ‘Amazing Grace’ 

Andrea Bocelli – Andrea Bocelli Amazing Grace feat. Alison Krauss 

12 decembrie live „Believe in Christmas” de la Teatro Regio di Parma

Andrea Bocelli anunță un eveniment exclusiv cu difuzare la nivel mondial, „Believe in Christmas”, care va fi interpretat în direct de la spectaculosul teatru de operă Teatro Regio di Parma din Italia, pe 12 decembrie. Acest eveniment unic va fi transmis în flux fanilor din întreaga lume, în funcție de timp, în regiuni specifice. Bocelli face echipă cu regizorul de creație Franco Dragone (cel mai bine cunoscut pentru munca sa inovatoare cu Cirque Du Soleil) pentru un spectacol magic ce inaugureaza sezonul festiv. Noul album și concertul live-stream urmează spectacolul „Music for Hope” de la Bocelli, de la istoricul Duomo din Milano, care a fost urmărită în direct de milioane de oameni din întreaga lume. Fiind unul dintre cele mai mari spectacole muzicale de streaming live din toate timpurile și cu peste 3 milioane de spectatori, a atins cel mai mare public simultan pentru un stream live de muzica clasica din istoria YouTube. Videoclipul a adunat peste 28 de milioane de vizualizări, din întreaga lume, în primele sale 24 de ore.

Materialul “Believe”, coprodus de Steven Mercurio și Haydn Bendall, este o selecție de melodii care l-au inspirat și susținut pe Bocelli de-a lungul anilor. Există duete cu Alison Krauss și Cecilia Bartoli – două cântărețe ale căror voci distincte sunt celebrate în întreaga lume – plus o piesă inedită a marelui compozitor italian Ennio Morricone, precum și „Gratia Plena” – piesa de închidere a filmului, Fatima. Bocelli a compus, de asemenea, propriile sale versiuni din „Ave Maria” și „Padre Nostro”, special pentru acest disc.

„Conceptul din spatele “Believe” se bazează pe trei cuvinte: credință, speranță și caritate.

belive

Temele explorate în această nouă înregistrare sunt profund personale pentru Bocelli, care spune: „Conceptul din spatele “Believe” se bazează pe trei cuvinte: credință, speranță și caritate. Acestea sunt cele trei virtuți teologice ale creștinismului, totuși – independent de orice credință religioasă – sunt, de asemenea, cele trei chei extraordinare pentru a da sens și completitudine vieților fiecăruia dintre noi”.

Înzestrat din punct de vedere muzical de la naștere, Andrea Bocelli este unul dintre cei mai celebri cântăreți din istoria modernă, cântând la evenimente internaționale majore, inclusiv la Jocurile Olimpice și Cupa Mondială, precum și la propriile sale spectacole de arena din toată lumea. Are un Glob de Aur, șapte BRIT-uri și șapte premii World Music Awards, plus o stea pe Walk of Fame, de la Hollywood. Albumul său anterior, Si, a ajuns pe locul 1, atât în topurile din SUA, cât și din cele din Marea Britanie.

Cu o carieră decorată care se întinde pe mai bine de un sfert de secol, cu milioane de fani din întreaga lume. Cu vocea sa emoțională și instantaneu recunoscută, Bocelli a colaborat cu o serie de vedete internaitonale, printre care Luciano Pavarotti, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Ed Sheeran, Dua Lipa, Céline Dion, Tony Bennett și mulți alții. În cele din urmă, Bocelli înțelege că toată muzica este bună pentru suflet, într-un mod care atinge cele mai subtile nuanțe ale umanității, indiferent de credința individuală: „Muzica bună aduce cu sine un mesaj puternic de pace, învățându-ne despre frumusețe și ajutându-ne să ne deschidem inimile și mințile.”

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.